iPhone şifrelerini kırabilmek için 10 milyon harcandı! - Haberler - indir.com

iPhone şifrelerini kırabilmek için 10 milyon harcandı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-23 15:52:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Trump yönetimi New York merkezli, iPhone akıllı cep telefonların şifresini kırmak için özel bir laboratuvar kurdu. Bu laboratuvar hakkında açıklamada bulunan Manhattan Bölge Savcısı Cy Vance Jr. bu laboratuvarın kolluk kuvvetlerin ihtiyaçlarını karşılamak adına kurulduğunu dile getirdi. 

iPhone şifrelerini kırmak adına 10 milyonluk yatırım

New York'ta iPhone akıllı cihazların şifrelerini kırmak amacıyla Trump hükumetinin desteği ile kurulan laboratuvarda görev yapan iki bilgisayar, suçluların cep telefonlarının kilitlerini açmayı amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda çalışan bilgisayarlar rastgele sayılar üretiyor. Bu biraz tereddüt ettiriyor olsa da bu şekilde iPhone akıllı cihazların şifrelerini kırmak da imkansız olmaktan çıkıyor. Dört basamaklı olan bir şifrenin 10.000 olası kombinasyonu, altı basamaklı bir şifrenin ise 1.000.000 olası kombinasyonu bulunuyor. 

Apple yenilenmiş iPhone'ları satışa çıkarıyorApple yenilenmiş iPhone'ları satışa çıkarıyor

Söz konusu bu cihazlar, laboratuvardan uzak sunucular ile de iletişim kurulmaması adına, elektromanyetik dalgaların önüne geçmek üzere tasarlanmış olan kasa benzeri kafeslerin içinde saklanıyorlar. Bu şekilde güvenli bir sistem ile korunan ürünler, iPhone cihazların şifresini kırmak için profesyonel bir şekilde çalışacak. Söz konusu bu laboratuvarın kurulması için Trump hükumeti 10 milyon dolarlık bir yatırım yaptı. 

Bu arada Apple şirketinin suçluların cep telefonları da olsa kolluk kuvvetlerine bu cihazlar ile ilgili bilgi verilmediği söyleniyor. Kullanıcıların gizliliğini ön planda tutan şirkete karşılık söz konusu bu laboratuvarlar, çalışma prensibi ve sunduğu hizmetler ile beraber kolluk kuvvetlerinin işlerini oldukça kolaylaştıracak gibi gözüküyor. Bu bilgilerin yanı sıra aynı zamanda bu laboratuvarlar, kolluk kuvvetleri ile teknoloji şirketleri arasında bir şifreleme savaşının ortaya çıkma ihtimalini de doğuruyor. Konu ile ilgili son olarak ise, teknoloji devi Apple'ın iOS 8 işletim sistemini piyasaya sürmesi ile beraber tüm akıllı cep telefonlarını şifrelemeye karar verdiklerini açıkladılar. iPhone akıllı cihazların şifrelerinin kırılma işlemi oldukça zor bir durumdu. Bu laboratuvar ile bu durum artık daha kolay olacak gibi gözüküyor. 


iPhone 12 ailesinin tasarımı hayal kırıklığına neden olabiliriPhone 12 ailesinin tasarımı hayal kırıklığına neden olabilir
2019’un son çeyreğinde en çok satan iPhone modelleri2019’un son çeyreğinde en çok satan iPhone modelleri
iPhone 12 yeni renk seçenekleriyle kullanıcı karşısına çıkacak!iPhone 12 yeni renk seçenekleriyle kullanıcı karşısına çıkacak!

PAYLAŞ