iOS için denenen WhatsApp özelliği Android'e geliyor


WhatsApp kısa bir süre önce iOS cihazlar için denemelere başladığı gizlilik özelliği için Android testlerini yapmaya başladı. Yeni gizlilik özellikleri ve getirdikleri şu şekildedir;

WhatsApp, Eylül ayının ilk günlerinde yayınladığı yeni özelliği özelliği ile iOS kısmında önemli bir güncelleme sürecine girdi. Yaklaşık olarak yedi yıldır WhatsApp, gizlilik güncellemesi yapmadı. Buna göre aynı gizlilik özelliği Android cihazlar için de geliyor. Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması kullanıcı sözleşmesi ile içinde bulunduğu zor durumların üstesinden gelmeye çalışıyor. Bu anlamda ise WhatsApp, uzun bir zamandır yapmadığı  gizlilik ayarları için nihayet harekete geçti. 

WhatsApp Android için yeni gizlilik özelliği getirebilir

Eylül aynın ilk günlerinde kullanıcıların karşısına çıkan iOS gizlilik özelliği ile benzer bir şekilde olan bu Android denemesi, muhtemel olarak aynı sisteme sahip olacak. Daha önce de kullanıcılara profil bilgilerinin kimler tarafından görüntüleyebileceği seçeneğini sunan WhatsApp, bu gizlilik özelliği için daha detaylı bir çözüm üzerinde çalışıyor. Bu çözüme göre artık tek bir kişiye karşı dahi profil bilgilerinizi kapatmak mümkün olacak. Böylelikle WhatsApp sn görülmeyi istediğiniz kişilere de kapatabilirsiniz. 

Bu yeni çalışma WhatsApp özelliği ile profil bilgileri dışında hakkımda, profil resmi detayları da kişiye özel olarak kapatılabilecek. Burada önemli olan bir diğer detay ise engellenen kişinin güncel bir WhatsApp versiyonu kullanmasına gerek olmamasıdır. Eğer WhatsApp uygulaması için Android cihazınızdan beta programına katıldıysanız, çok yakın zamanda yeni bir güncelleme ile karşılaşabilirsiniz. Şu an için bu özelliklerin sunulacağı 2.21.20.10 WhatsApp güncellemesinin ne zaman dağıtılacağı ise belli değildir. 

WhatsApp sözleşmesi ve geçmişte olanlar

WhatsApp her ne kadar hala mesajlaşma uygulamaları arasında zirvede yer alıyor olsa da, pek çok kullanıcı son bir yıl içerisinde alternatif platformlar aramaya başladı. Facebook, WhatsApp için almış olduğu sözleşme kararından vazgeçmiş olsa da, bu durum itibar kaybı yaşanmasına sebep oldu. Özellikle de Telegram, bu süreç içerisinde WhatsApp'tan önemli miktarda kullanıcı kitlesi aldı. Bilindiği üzere WhatsApp, 2021'in ilk aylarında kullanıcılar atmış olduğu mesajla 1 Şubat tarihinden itibaren sözleşmeyi kabul etmeye kullanıcıların hesaplarını silmek zorunda olduklarını açıkladı. 

Daha sonra ise bu tarih 15 Mayıs'a ertelendi. Şirket daha sonra ise bu gizlilik politikasından vazgeçti. WhatsApp, söz konusu bu kullanıcı sözleşmesi ile beraber kullanıcı bilgilerini Facebook ile paylaşmak istiyor. Türkiye’de ise Rekabet Kurumu, Facebook’un WhatsApp sözleşmesi geri adım atmasından önce aldığı bir kararla bu sözleşmenin Türkiye kullanıcıları için geçerli olmadığını dile getirdi. WhatsApp ise Mayıs ayı sonunda sözleşmenin süresiz bir şekilde rafa kaldırıldığı açıklaması yapıldı. WhatsApp hakkında elde edilen güncel bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. WhatsApp uygulamasına gelecek olan yeni güvenlik güncellemesi ile kullanıcılar için çeşitli kolaylıklar sağlanacak.