Whatsapp

Whatsapp "Sarı Sayfalar"a benzer bir özellik ile karşımıza çıkabilir!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-17 22:00:14
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Will Cathcart, WhatsApp'ın Brezilya'nın São Paulo kentinde, kullanıcıların yerel mağaza ve hizmetleri uygulama üzerinde bulunarak bulmalarını sağlayan yeni bir iş rehberinin pilot uygulamasının da başladığı aktarıldı. 

2 milyar dolardan çok daha fazla aktif kullanıcı sayısına sahip olan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Breziya'da "sarı sayfalar" benzer bir özelliği test etmeye başladı. Will Cathcart, WhatsApp'ın Brezilya'nın São Paulo kentinde, kullanıcıların yerel mağaza ve hizmetleri uygulamada bulunarak bulmalarına yardımcı olmak adına yeni bir iş rehberinin pilot uygulamasının başladığını dile getirdi. Konuyla ilgili olarak paylaşılan ekran görüntülerine bakıldığında WhatsApp uygulamasının işletmeleri kategorilere göre sıraladığını görmek mümkündür. Sao Paulo'da yaşıyorsanız, yeni sohbet seçeneğinde yer alan "Yakındaki İşletmeler" menüsünden WhatsApp Business'ı kullanarak yerel mağazaları arayabilirsiniz. 

Whatsapp sohbet silme özelliğini geliştirmeyi planlıyorWhatsapp sohbet silme özelliğini geliştirmeyi planlıyor

Cathcart, WhatsApp'ın yeni özelliğini kullanırken kullanıcıların konumunu veya hangi işlemlerin yapıldığını kaydetmediklerini ve gizliliğe önem verdiklerini dile getirdi. Bu bağlamda ise WhatsApp uygulamasının küçük işletmelere yönelik olan uygulamasının yanı sıra, daha büyük işletmeleri müşterilerle buluşturmak adına bir WhatsApp Business API'ı da sunacağını da belirtmek gerekir. WhatsApp, 2018'den bu yana küçük işletmeler için bağımsız bir uygulama sunuyor ve platforma o zamandan bu yana ürün katalogları ve alışveriş sepetleri için destek gibi özellikler de eklendi. WhatsApp uygulamasının şu an Brezilya'da ödeme hizmetleri sunduğunu bu noktada belirtmek gerekir. Bu sayede, yerel işletmeler için keşif hizmetleri sağlanması da oldukça mantıklıdır. Öyle ki bu şekilde bir hizmet ile kişiler ürünleri direkt WhatsApp uygulamasından satın alabilir ve ödemesini de platformdan gerçekleştirebilirler. Bu hizmet şu an için yalnızca Brezilya'da test aşamasında olsa da Facebook platformunun ticari mesajlaşmadan sorumlu olan başkan yardımcısı Matt Idema, Reuters'a yaptığı açıklamada programın ilerleyen süreçlerde Hindistan ve Endonezya'da da aktif hale getirebileceğini; bu ülkelerin sıradaki adaylar olduğunu aktardı. 


WhatsApp Sesli Mesajları Metne DönüştürecekWhatsApp Sesli Mesajları Metne Dönüştürecek
Whatsapp kaybolan mesajlar için zamanlayıcı test ediyorWhatsapp kaybolan mesajlar için zamanlayıcı test ediyor
WhatsApp'da, yerel işletmeleri bulmak kolaylaşıyorWhatsApp'da, yerel işletmeleri bulmak kolaylaşıyor

PAYLAŞ