WhatsApp, yakında Android 4.0'a sahip cihazlarda çalışmayacak! - Haberler - indir.com

WhatsApp, yakında Android 4.0'a sahip cihazlarda çalışmayacak!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-28 08:56:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

1 Kasım'dan itibaren dünyanın en popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, artık bir dizi eski cihaz için kullanılamayacak.

Bu, teknolojik ilerlemelerin eski elektronik cihazları bile modası geçmiş hale getirdiği ilk sefer değil. 1 Kasım'dan itibaren WhatsApp, geliştiriciler tarafından sağlanan yeni güncellemelere uygun olmayan bir dizi akıllı telefon için artık kullanılamayacak. 2012 tarihli 4.0.4 veya daha önceki sürümlerde Android işletim sistemine sahip telefonlar için WhatsApp desteğine son verilecek. Halihazırda teknolojik güncellemelerden pek nasibini alamayan bu cihazlar artık nostaljik diyebileceğimiz modeller arasında yer alıyor.

WhatsApp, gruplara yönelik yeni bir özellik sunduWhatsApp, gruplara yönelik yeni bir özellik sundu

Whatsapp Kasım ayından itibaren 48 telefon modelinde çalışmayacak

Bu cihazlara erişimin artık mümkün olmamasının nedeni ise 2010-2012 yıllarında üretilen akıllı telefonlar, artık programcıların sunduğu yeniliklere uygun donanım veya yazılım özelliklerine sahip olmamaları. Web sitesinde duyuruyu yapan şirket, WhatsApp'ı kullanmak için son tarih olarak 1 Kasım olduğunu açıkladı.

Bu modelleri kullanan çok az kullanıcı kaldığı için, durumdan pek fazla kullanıcı etkilenmiyor. Ancak WhatsApp’ın eski sürümünü kullanan kullanıcıların önce sohbet yedeklerini alması ardından da uygulamayı kullanabilmek için cihaz değiştirmeleri gerekiyor.

WhatsApp desteği sonlandırılacak modeller Android 4.0.4 sistemine sahip olanlardır.  Android 4'ün en son sürümü olan Ice Cream Sandwich yerini 2012'de senesinde Android 4.1 Jelly Bean'e bırakmıştır.

WhatsApp sohbeti nasıl yedeklenir?

  • Öncelikle WhatsApp uygulamasına girin.
  • Ayarlar menüsünden Sohbetler seçeneğine tıkladıktan sonra Sohbet yedeği kısmına gelip Google Drive Ayarları’na giriş yapın.
  • Ardından Google Drive’a Yedekle butonuna dokunun ve karşınıza gelen menünüzden sadece “Yedekle” seçeneğini seçin. Yedekleme işlemeniz otomatik olarak başlatılacaktır.

 


WhatsApp, Payments özelliği ile para kazandırıyorWhatsApp, Payments özelliği ile para kazandırıyor

PAYLAŞ