Hikayeler Özelliği Instagram Keşfet'e de Geliyor


Instagram kullanıcılar tarafından sevilen hikaye özelliğini geliştirmeye devam ediyor. Instagram yeni güncellemeyle hikayelerin keşfet kısmına dahil edeceğini açıkladı. Instagram, içerik üreticilerinin paylaşımlarının dışında, günlük hallerinin de nasıl olduğunu kullanıcılara göstermek için keşfet kısmında hikayeleri de yayınlayacak.

Hikayelerde beğeni ya da takip seçeneği olmadığı için, Instagram keşfetinize düşecek hikayeleri daha önce beğendiğiniz ya da takip ettiğiniz hesaplara benzer paylaşımlarda bulunan kullanıcıları çıkaracak.

Aynı zamanda yayınlanacak olan yeni özellik sayesinde Instagram’ın “Keşfet” kısmının tasarımında da değişiklikler yapılacak. Arama ve gezinme çubuğunda, IGTV’nin yanı sıra “Stil”, “Yemek”, “Mağaza”, “Güzellik” gibi kategorilerde yer alacak. Instagram’ın yeni getirmiş olduğu bu özellik şimdilik sadece ABD’deki kullanıcılara sunulan bir özellik olsa da, Instagram’ın bu özelliği genel kullanımına yayması bekleniyor.

Instagram Hikayelere Arşiv ve Öne Çıkanlar Özelliği Geldi

Yapılan değişiklikler hakkında Instagram “Keşfet”in ürün yöneticisi Will Ruben, Instagram’da kullanıcıların ilgi alanlarına yönelik içerikleri onlara sunmayı amaçladıklarını açıkladı. Bu özelliğin aynı zamanda Instagram platformunda bulunan içerik üreticileri için olumlu bir gelişme olduğunu ve ilerleyen zamanlarda platformda daha çok içerik üreticisinin yer alacağını da söyleyebiliriz.

Instagram’daki etkileşimi arttıracak olan yeni özellik hakkında Ruben, bu özelliğin “Keşfet” ile birlikte ilerleyecek olan Instagram geleceği için bir adım olduğunu söylüyor. “Keşfet” sekmesini kullanıcıların daha aktif olarak kullanması için ciddi bir yatırım yaptıklarını “Mağaza” ve “IGTV”ninde zamanla gelişeceğini açıkladı.

Keşfet Sekmesi Nasıl Çalışıyor

Instagram Hikayeler'e gizli bir şekilde bakmanızı sağlayan eklenti: Chrome IG Story

Kullanıcılar “Keşfet” sekmesinde her zaman olduğu gibi içerik ve videolar görüntülemeye devam edecek. Ancak artık bu içerikler ilgi alanlarına göre şekillenecek. Bunun yanı sıra artık takip etmedikleri kullanıcıların hikayelerine de, “Keşfet” sekmesinden erişebilecekler. “Hikaye” gösterimi, daha önce “Keşfet” sekmesinde izlediğiniz video ve içeriklere göre otomatik olarak karşınıza çıkacak. Örneğin “Keşfet” kısmında sıklıkla kendin yap videolarını takip ediyorsanız, karşınıza çıkan hikayelerin ilk sırlarında da kendin yap içerikleri yer alacak. Bu sayede içeriklerin içerik üreticileri ve izleyicilerle etkileşimi sağlanacak.

 Özelleştirilmiş Algoritma

Instagram “Keşfet” sekmesini kullanıcıların alışkanlıklarına uygun şekilde kişiselleştiriyor. “Keşfet” sekmesinde karşınıza çıkacak hikayelerin belirlenmesinde ilk olarak takip ettiğiniz kullanıcılar ve beğendiğiniz içerikler göz önünde bulundurulacak.

Diğer önemli faktör ise izlediğiniz video ve “Keşfet” sekmesinden daha önce beğenmiş olduğunuz içerikler. “Keşfet” sekmesinde otomatik oynatma özelliği olduğundan, karşınıza çıkacak olan “Hikayeler” sekmesi sizin beğenmiş olduğunuz içerik ve videolara göre şekillenecek.

Instagram Hikayelere Bir Yeni Özellik Daha Geliyor

Keşfet sekmesinde yayınlanacak olan “Hikayeler” aynı zamanda Instagram’ın belirlemiş olduğu özellere de uyumlu olması gerekli. Örneğin yüksek görsellik içerip metne yer vermeyen hikayeler öncelikli olurken, sadece metinden oluşan hikayeler geri planda tutulacak. Instagram’ın “Keşfet” sekmesindeki içeriklerin benzerleri de “Hikayeler”de karşınıza çıkabilecek.

Dünyanın en aktif kullanıcı sayısına sahip olan sosyal medya uygulamaları arasında olan Instagram bu sayede sosyal medya platformunu tamamen kullanıcılara özel içeriklere sahip olan bir ağ haline getirmeyi amaçlıyor. Şuan sadece ABD kullanıcılarına açılan bu özelliğin, diğer ülkelerde ne zaman aktif hale geleceği konusunda ise henüz bir açıklama gelmedi.