Instagram Hikayelere Bir Yeni Özellik Daha Geliyor - Haberler - indir.com

Instagram Hikayelere Bir Yeni Özellik Daha Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-22 12:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler sosyal medya platformu Instagram, yeniliklerine devam ediyor. Henüz geçtiğimiz gün son görülme özelliği getirilen platform daha sonra hikayelere gelecek yenilikler ile gündeme gelmişti. Yeni yazı font özellikleri sonrasında hikayeler kısmına bir yeni bölüm daha eklenecek. Şirket Instagram Hikayeler'i kullanıcılar tarafından daha özelleştirilebilir bir hale getirmek adına geliştirmeye devam ediyor. Şimdi ise kullanıcıların hikayeler bölümüne GIF eklene olanağının yakında sunulması bekleniyor. Kasım ayı içerisinde Beta sürümde ortaya çıkan bu özellik Brezilya, Endonezya ve Filipinlerdeki kullanıcılar için kullanıma sunulmuştu.

Şirket'in bağlı olduğu Giphy anlaşması ile kullanıcılara Messenger üzerinden GIF gönderme imkanı sunmuştu. Şimdi ise Facebook'taki gibi Giphy üzerinden arama yapılarak GIF paylaşımı gerçekleştirilebilecek. Ancak Instagram Hikayeler'de yer alacak olan bu GIF'ler transparan bir arka plan yapısına sahip olacak. AR çalışmalarının bir parçası olarak düşünülen Giphy World ile transparan GIF'ler Snapchat'in AR filtrelerine bir rakip olacak diyebiliriz.

Bu Instagram hikayeler GIF özelliğinin ne zaman tüm kullanıcılara sunulacağı henüz bilinmiyor. Ancak platformun kullanıcı deneyimine yönelik bu ve buna benzer yeniliklere devam etmesi bekleniyor.





PAYLAŞ