Google Haritalar konum göndermeyi kolaylaştıracak


Google, Haritalar servisi için yeni bir güncellemeyi duyurdu.

Google Haritalar servisi günümüzde dünya çapında en yaygın kullanılan harita uygulamaları arasında yer alıyor. Sunduğu özelliklerle dikkat çeken servis yeni güncellemeyle konum paylaşma konusundaki zorluğu giderecek.

Google sene önce, Haritalar Plus kodları ile, konum paylaşımı için kodların kullanımının yolunu açmıştı. Ancak kodların kopyalanması ve ezberlenmesinin zorluğu bu özelliğin yeter ki kadar gelişmesini engellemişti.

Teknoloji devinin kullanıcıları için yayımladığı güncellemeye sayesinde ise Haritalar içinden bu kodları paylaşmak çok daha kolay hale geldi.

Google Haritalar’dan nasıl konum gönderilir?

Pek çok kullanıcı konum paylaşma özelliği için kullandığı anlık mesajlaşma uygulamasını tercih etse de, farklı platformlardan konum gönderme noktasında Google Haritalar devreye giriyor. Uygulamanın güncellemeyle kazandığı yeni özellik sayesinde de artık bu konum göndermek oldukça hızlı ve pratik.

Google Haritalar'a deprem tahmin özelliği geliyor!

Öncelikle telefonunuzdan, Haritalar uygulamasını açın. Uygulamayı açtıktan sonra kendi konumunuz harita üzerinde mavi bir noktada olarak işaretlenecek. Yapmanız gereken, bu mavi imlece hafifçe tıklamak. Mavi noktaya tıkladıktan sonra karşınıza mavi bir ekran gelecek. Bu ekranda yer alan “Konumunuzu paylaşın” seçeneğine tıkladıktan sonra, WhatsApp ve diğer platformların yer aldığı menü üzerinden konumunuzu paylaşmak istediğiniz servisi seçerek arkadaşlarınızla rahatlıkla konum paylaşabilirsiniz. Ayrıca paylaşımın ne kadar süreceğini de bu paylaşım ekranın sol üst bölümünden kolaylıkla ayarlayabilirsiniz.