Google Haritalar artık restoranlardaki popüler yemekleri de gösterecek! - Haberler - indir.com

Google Haritalar artık restoranlardaki popüler yemekleri de gösterecek!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-10 08:12:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Güncellemelerle kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunan Google Haritalar yeni bir özellik kazandı. Hali hazırda Google Lens servisinin sahip olduğu bir özelliği Google Haritalar’a entegre eden şirket sunduğu yeni özellikle kullanıcılara restoranların popüler yemeklerini de gösterecek.

ABD merkezli arama motoru devinin en popüler hizmetleri arasında yer alan Haritalar sevisi milyonlarca kullanıcı tarafından tercih edilen bir uygulama. Navigasyon ve sokak görünümü gibi pek çok kullanışlı özelliğe sahip olan Google Haritalar'ın Android sürümüne entegre edilen yeni özellik pek çok kullanıcı açısından uygulamanın işlevselliğini de ciddi bir oranda arttıracak.

Google mesajlara yeni bir özellik geliyor!Google mesajlara yeni bir özellik geliyor!

Google Haritalar'a Google Lens özelliği entegre edildi

Her sene düzenlediği I/O etkinliğinde yeni hizmetlerini ve servislerinin yeni özelliklerini duyuran şirket bu seneki I/O etkinliğini Corona virüsü nedeniyle iptal etse de, daha önceden kararlaştırdığı yenilikleri kullanıcılarına sunmaya başladı. Google Lens’in restoran menüsü analiz ederek popüler yemekleri işaretleyebilme özelliği Google Haritalar’a da getirildi.

Navigasyon hizmetinin yanı sıra, pek çok işletmeyi de bünyesinde bulunduran Google Haritalar, işetme sahiplerine işletmelerini Google veri tabanına yükleme olanağı tanırken, kullanıcıları da bu işletmelerin yerlerini öğrenebilme olanağı saplıyor. İşletmelerle ilgili detaylı bilgi ve görsellerinde paylaşılabildiği servis artık restoran seçiminde kararsız kalan kullanıcıların da başvuracağı ilk rehber olacak.

Google Haritalar restoran sahiplerine veya tüketicilere restoranların menülerini ekleyebilme olanağı tanıyordu. Gün itibariyle daha işlevsel şekilde sunulan bu özellik sayesinde menüler etkileşimli bir hal kazanacak. Kullanıcılar Google Haritalar servisi üzerinden bir restoranı incelerken, o restoranda ki en popüler yemekleri turuncu renkle çizili bir şekilde görebilecekler.

Google Haritalar İçin İki Yeni Özellik

Android cihazlar için gün itibariyle yayınlanan güncelleme sayesinde kullanıcılar restoranı görüntülediklerinde “Yemekleri keşfet” yazan bir seçenek görecekler. Bu menüye tıklayan kullanıcılar ise yeni bir sayfaya yönlendirilerek özelliği daha etkin kullanma imkanına sahip olacak. Yeni bir restoran keşfetmek isteyen ama lezzet ya da menüsü konusunda aklında soru işaretleri olan kullanıcılar bu yeni özellik sayesinde restoranların menüleriyle ilgili ön bilgiye sahip olabilecekler.

Şimdilik sadece Google Haritalar’ın Android sürümüne sunulan yeni özelliğin iOS sürümü için ne zaman yayınlanacağı bilinmese de, yeni özelliğin birkaç ay içinde iOS sürümüne de sunulması bekleniyor.

 


Apple ve Google Corona virisüyle ilgili içeriklere sansür mü uyguluyor?Apple ve Google Corona virisüyle ilgili içeriklere sansür mü uyguluyor?
AnTuTu uygulamaları Google Play mağazasından kaldırıldıAnTuTu uygulamaları Google Play mağazasından kaldırıldı

PAYLAŞ