Google Haritalar servisinin konum paylaşım özelliğinin görünümü yenilendi - Haberler - indir.com

Google Haritalar servisinin konum paylaşım özelliğinin görünümü yenilendi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-13 15:01:07
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google’ın sevilen ve başarılı servislerinden birisi olan Google Haritalar için geliştirmeler devam ediyor. Şimdi ise şirket Google Haritalar konum paylaşımı tarafındaki arayüzünü güncelledi ve yenilenen modern tasarımını sundu. Gerçek zamanlı konum paylaşım özelliğinin yer aldığı ekran, küçük tasarım yenilikleri ile daha modern bir tasarım halini aldı. Google’ın bu platformu Haritalar, içerisinde Live AR navigasyon, trafik tahmini, toplu taşıma rotaları gibi birçok işlevsel özellik barındırıyor. Önemli ve popüler hizmetlerden olan Google Haritalar için yayınlanan her güncelleme uygulamaya yeni bir özellik kazandırmış oluyor. Bunlardan birisi gerçekleştir ve Google Haritalar için sunulan yeni güncelleme ile konum paylaşımı özelliği daha da iyileştirilmiş oldu.

Google Haritalar konum paylaşımı görünümü güncellendi

Google Haritalar'a deprem tahmin özelliği geliyor!Google Haritalar'a deprem tahmin özelliği geliyor!

Gerçek zamanlı konum paylaşım özelliği ilk defa Mart 2017 yılında tanıtılmıştı. Kullanıcıların konumlarını harita üzerinden diledikleri kişi ile konumlarını canlı olarak paylaşması olanak sağlanıyor. Bu kullanışlı özelliğin şimdi ise arayüz tarafı güncellendi ve daha modern bir görünüm halini aldı. Yeni arayüz ile beraber Google Haritalar’ın genelinde kullanılmaya başlanan Materyal Tasarımı 2 görünümü ile daha uyumlu bir hale getirilmiş oldu. Üstte yer alan “Konum Paylaşımı” yazısının olduğu yer ise mavi çubuk yerine artık beyaz çubuk olarak güncellendi. Diğer yandan konum paylaşımı özelliğinin etkin olmuş olduğu kişiler ve bağlantılar alt kısımda dikey olarak genişleyen liste halinde ayrıntıları ile gösterilmeye başlandı.

Diğer yandan konum paylaşma göstergesi de değiştirildi ve artık daha yuvarlak kenarlar ile açılır menü tasarımı kullanıcıları karşılayacak. Geçerli konumunuz, geçerli adresiniz ve telefon şarj düzeyi gibi bölüm ise kayan bir kart ile gösteriliyor. Daha öncesinde sağ üst tarafta yer alan “Yeni paylaşım” düğmesi de haritanın sağ alt köşesine konumlandırılmış durumda.


İlgili uygulamalar
Google Haritalar artık restoranlardaki popüler yemekleri de gösterecek!Google Haritalar artık restoranlardaki popüler yemekleri de gösterecek!
Google Haritalar paket servis yapan restoranlar için yenilendiGoogle Haritalar paket servis yapan restoranlar için yenilendi

PAYLAŞ