Google Fotoğraflar ücretli olacak


Kimi zaman galeride fotoğraf bulmak son derece zorlayıcı olabilir. Konuyla ilgili olarak ortaya çıkan iddialara göre Google, Fotoğraflar uygulaması için yeni bir özellik üzerinde çalışmalara başladı. Aramaları daha profesyonel hale getirmek isteyen şirket, dört yeni filtre üzerinde çalışıyor. Bu yeni filtreler aramaları daha kolay hale getirirken, istediğiniz görseli daha rahat bir şekilde bulmanıza yardımcı olacak. Esasında uygulama zaten bir arama özeliğine sahiptir. Fakat bu özellik, konum ya da nesne odaklı çalışıyor.

Google Fotoğraflar, daha işlevsel bir hale geliyor

Konuyla ilgili olarak ortaya atılan iddiaların kaynağı ise geçmiş yıllarda da ters mühendislik sayesinde bazı özellikleri daha önceden sızdırmış olan kişi Jane Machun Wong. Twitter platformunda bazı ekran görüntülerini paylaşan Wong, yeni Google Fotoğraflar filtresini sundu. Yeni filtreler arasında özçekimler, videolar, arşivler ve hareketli fotoğraflar gibi üst kategoriler bulunuyor. Kullanıcılar bu aramalara konum ve nesne gibi yeni filtreler ekleyerek, aradığı fotoğrafı daha kolay bir şekilde bulacaklar. 

Söz konusu bu filtreler, arama çubuğunun tam alt kısmında yer alacak ve sonuçlar direk olarak burada yer alacak. Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google, söz konusu bu özellik ile ilgili şu an için bir açıklamada bulunmadı. Fakat mühendislerin fark edebildiği bir noktada geldiğini düşünmek gerekirse, kısa bir süre içerisinde yayınlanmasını beklemek de yanlış olmaz. Arama ile ilgili olarak gelişmeler, kullanıcıları memnun edecek olsa da uygulamayla ilgili olarak kötü bir haber öncesinden geldi. 

Ücretsiz kullanım için son günler

Bir diğer yandan Google Fotoğraflar yakın zaman içerisinde ücretli halde sunulabilir. Şirket tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalara göre 1 Haziran 2021'e kadar Fotoğraflar uygulamasında yer alan içerikler olduğu şekilde kalabilecekler. Yani kullanıcılar, mevcut fotoğraflarını ve videolarını saklamaya devam edebilecekler. Fakat, 1 Haziran'dan sonra yüklenen içerikler, şirketin otomatik tanımladığı 15 GB’lik ücretsiz depolama hakkına aktarılacak. Bu alanın dolmasının ardından ise şirket kullanıcılarından ek ücret isteyecek ve Google One planlarından birini almasını talep edecek. 

Kullanıcılar, dört farklı plandan birini seçebilecekler. 100 GB, 200 GB ve 2 TB şeklinde kullanıcıların beğenisine sunulan paketler, 5,79 başlayarak 28,99 TL'ye kadar çıkabilecek. Cihazlarında yeterli bir miktar alan bulamayan ve fotoğraflarını güvende tutmak isteyen kullanıcılar, bu paketlerden birini almak zorunda kalabilirler. Şirket bu paketlerle beraber, üyelere özel ek avantajlar sunacağını dile getirmişti. Fakat bu avantajların ne olacağı şu an için bilinen bir durum değildir. Yakın zamanda konu ile ilgili yeni gelişmeler yaşanabilir.