Google Fotoğrafların sınırsız depolama özelliğinin sonuna geliniyor - Haberler - indir.com

Google Fotoğrafların sınırsız depolama özelliğinin sonuna geliniyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-12 20:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Akıllı cep telefonlar için birçok fotoğraf ve galeri uygulaması vardır. Google fotoğraflar, akıllı cep telefonlar için kullanılan en iyi fotoğraf ve galeri uygulaması olarak adından söz ettirir. Oldukça popüler bir yere sahip olan bu uygulama kullanıcılar tarafından beğenilerek kullanılıyor. Google Fotoğraflar uygulamasında, cep telefonunuzda yer alan tüm fotoğraflar ve videoları ücret ödemeden saklayabileceğiniz gibi aynı zamanda bunlar yedekleme işlemini de yapabiliyordunuz. Şimdi ise, Google Fotoğraflar için verilen sınırsız depolama alanının sonuna geliniyor. Bu sistemin aksine daha da farklı bir sisteme geçmeyi planlayan Google, artan talebi karşılamak istiyor. 

Google Fotoğraflar'ın formatı değişiyor

1 Haziran 2021 tarihinden itibaren, Google'ın Fotoğraflar uygulamasının vermiş olduğu ücretsiz ve sınırsız depolama alanı hizmeti son buluyor. Bu tarihten itibaren uygulamaya yüklenen bütün yeni fotoğraflar ve videolar, Google hesabı ile beraber gelen 15 GB'lık ücretsiz depolama alanına dahil edilecek. Google hesabı, ücretsiz olan bu veri depolama alanını Gmail ve Drive ile paylaşıyordu. Yapılan yenilikler ile beraber bunların arasında Google Fotoğraflar da dahil edilecek. 

Google Fotoğraflar'ın Chat Özelliği nasıl kullanılır? Fotoğraf ve video nasıl paylaşılır?Google Fotoğraflar'ın Chat Özelliği nasıl kullanılır? Fotoğraf ve video nasıl paylaşılır?

Yaklaşık olarak 5 yıl önce kullanıma sunulan ve akıllı cep telefonlardaki fotoğrafları ve videoları kısıtlama olmadan görüntülemeye imkan tanıyan Fotoğraflar uygulaması için talep son derece fazladır. Google Fotoğraflar uygulamasında 4 trilyondan fazla fotoğraf yer alıyor ve kullanıcılar her hafta 28 milyar yeni fotoğraf ve video ekleyerek depoluyor. Bu şekilde artan talebe ayak uydurmak ve daha hızlı bir hizmet verebilmek amacıyla Google Fotoğraflar ile gelen sınırsız depolama alanı politikasında çeşitli değişiklikler yapılıyor. 

1 Haziran 2021 tarihinden önce yüksek kaliteli olan fotoğraflar ve videoların, kullanıcılar için sunulan 15 GB'lık ücretsiz alana dahil edilmeyeceği bildirildi. Bu tarihten itibaren yüklenen tüm resimler ve videolar depolama sınırından muaf tutulacak. Lider isim Google, söz konusu bu değişiklik yürürlüğe girdikten sonra kullanıcıların yüzde 80'inin verilen 15 GB'lık alanı ortalama olarak 3 yıla kadar fotoğraf silmelerine gerek kalmadan kullanabileceklerinin de altı çizildi. Google aynı zamanda, popüler Fotoğraflar uygulamasından elde edilen bilgileri reklam amacıyla kullanmayacağını da yeniden belirtti. Bu sayede kullanıcılara güvenli bir alan sunuluyor. 


Google Fotoğraflar uygulaması güncellendi, yeni arayüze kavuştuGoogle Fotoğraflar uygulaması güncellendi, yeni arayüze kavuştu
Facebook'taki fotoğrafları Google Fotoğraflar uygulamasına aktaracak araç yayımlandıFacebook'taki fotoğrafları Google Fotoğraflar uygulamasına aktaracak araç yayımlandı
Canon fotoğraf makinelerine Google Fotoğraflar desteği geldiCanon fotoğraf makinelerine Google Fotoğraflar desteği geldi

PAYLAŞ