iCloud'un fotoğrafları Google Fotoğraflar'a aktarma özelliği geldi - Haberler - indir.com

iCloud'un fotoğrafları Google Fotoğraflar'a aktarma özelliği geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-04 15:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Apple iCloud kullanıcıları için yeni bir özellik yayımladı. Yeni özellikle birlikte artık kullanıcılar iCloud’da yedeklediği fotoğrafları kolaylıkla Google Fotoğraflar’a aktarabilecekler.

Android ekosisteminin geniş imkanları karşısında biraz daha kısıtlı imkanlar sunduğu söylenen iOS sistemi için Apple bu eleştirilere karşı çıkacak yeni bir özellik duyurdu. iOS cihazlardan Android cihazlara geçişi daha kolay hale getirecek bu özellikle birlikte artık kullanıcılar daha öncesinde iCloud’a yedeklemiş oldukları fotoğrafları kolaylıkla Google Fotoğraflar’a aktarabilecekler.

Qualcomm Apple ve Samsung kullanıcılarına tazminat ödemek zorunda kalabilirQualcomm Apple ve Samsung kullanıcılarına tazminat ödemek zorunda kalabilir

Apple’ın iCloud’a eklediği yeni “Verilerinizin bir kopyasını aktarın” seçeneği, Apple’ın iCloud servisine yedeklenmiş fotoğrafların farklı bir servise aktarılabilmesini sağlıyor. Yeni özellik şimdilik sadece Google Fotoğraflar desteği sunuyor. iOS cihazlar için yayımlanan yeni özellik sayesinde kullanıcılar artık yedeklediği fotoğrafları iCloud’dan silmek yerine bir kopyasını Google Fotoğraflar’a kolay bir şekilde taşıyabilecekler.

iTunes Olmadan iPhone Nasıl Yedeklenir?

iCloud’un kullanıcılarına sunmuş olduğu yeni özellik, iPhone’dan Android bir akıllı telefona geçişi kolaylaştırmanın yanı sıra  iCloud verilerini bir başka bulut depolamada yedeklemek isteyen kullanıcılar içinde oldukça elverişli. Fakat bu özellik şimdilik kısıtlı bölgelerde kullanılabiliyor. iCloud’un yeni özelliği sadece Avustralya, Kanada, AB, İzlanda, Lihtenştayn, Yeni Zelanda, Norveç, İsviçre, Birleşik Krallık ve ABD'de kullanıma sunulduğundan Türkiye’deki kullanıcıların bu özelliğe kavuşması için biraz daha beklemeleri gerekiyor.

iCloud'dan Google'a veri aktarımında dikkat edilmesi gerekenler

Bunun yanı sıra özellik hakkında bilinmesi gereken önemli bir detay da var. iCloud’un akıllı albümler, canlı fotoğraflar, fotoğraf akışı içerikleri gibi Apple’a özel bazı içerikleri Google Fotoğraflar şimdilik desteklemiyor. Videolar iCloud’dan Google Fotoğraflar’a tek tek aktarılırken; fotoğrafların albümler halinde aktarılma ihtimali oldukça yüksek. Ayrıca aktarım özelliğini yapmak isteyen kullanıcıların iCloud’dan Google Fotoğraflar’a dosya aktarmak için iki faktörlü kimlik doğrulamaya sahip bir Apple kimliğine ve iCloud içeriklerinin sığabileceği kadar boş alana sahip bir Google hesabına ihtiyaçları var. Veri aktarım işlemi üç ila yedi gün içerisinde tamamlanmış oluyor.

 


Apple ABD'deki mağazalarını yeniden açacakApple ABD'deki mağazalarını yeniden açacak
iPhone 14 ile birlikte damla çentik Apple tarihine karışabiliriPhone 14 ile birlikte damla çentik Apple tarihine karışabilir

PAYLAŞ