Google Fotoğraflar, iki boyutlu fotoğrafı üç boyutlu yapacak - Haberler - indir.com

Google Fotoğraflar, iki boyutlu fotoğrafı üç boyutlu yapacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-16 15:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google tarafından yayınlanan yeni bir blog yazısı ile Google Fotoğraflar için gelen yeni bir özellik paylaşıldı. Söz konusu bu yeni özellik ile fotoğraflar üç boyutlu bir şekilde yapılabilecek. Ayrıca şirket fotoğraflar uygulamasının anılar tarafına ise ufak bir yenilik getirdiğini de belirtiyor. Android kullanıcılarının seveerek kullandığı depolama hizmeti Google Fotoğraflar, depolama hizmetinin haricinde uygulama ile oldukça işlevsel özellikler de sunuyor. Bu özellikler arasında film oluşturma, kolaj ve anılar gibi detaylar yer alırken, şirketin bugün paylaştığı bir blog yazısında Google Fotoğraflar’a gelecek olan yeni bir özellik daha duyuruldu. Paylaşılan söz konusu özelliğe göre uygulama iki boyutlu fotoğrafları üç boyutlu bir hale çevirebilecek.

Şirketin sinematik fotoğraflar olarak tanımladığı bu fotoğraflar çekilen kareye bir derinlik etkisi kazandıracak ve bu sayede üç boyutlu bir etki olmuş olacak.

Google Fotoğraflar, yenilenen düzenleme araçlarıyla daha işlevselGoogle Fotoğraflar, yenilenen düzenleme araçlarıyla daha işlevsel

İki boyutlu fotoğraflar üç boyutlu oluyor

Google’ın paylaştığı örnek görsele göre yeni özellik ile normal bir fotoğraf derinlik etkisi ile üç boyutlu bir algı oluşturulmuş oluyor. Google ayrıca bu özelliğin nasıl çalıştığını da bir yazıyla açıklıyor. Şirket, sinematik fotoğraflar oluşturmak için fotoğrafın derinliğin ölçme ve sahnenin üç boyutlu sunumunu yapma noktaısnda makine öğrenimini kullandıklarını belirtiyor. Bu yöntemin orijinal fotoğraf kameradan alınan derinlik etkisi kadar olmasa da fotoğraflara farklı bir hava kattığını belirtelim.

Fotoğraf derinliğini ölçen Google Fotoğraflar, sinematik fotoğrafları otomatik olarak oluşturuluyor. Oluşturulan söz konusu bu sinematik fotoğraflar ise bulunduğu bölümün üzerinde yer alacak. Otomatik oluşturulan sinematik fotoğraflara tıklanarak alt bölümde yer alan “Paylaş“ seçeneğiyle fotoğraf kaydedilecek yada dilediğiniz gibi paylaşılabilecek. Bakalım Google Fotoğraflar’ın kazanmış olduğu bu yeni sinematik fotoğraflar özelliği kullanıcılar tarafından ne derece beğenilecek göreceğiz. Uygulamayı Google Play Store üzerinden güncelleyebilirsiniz.  


İlgili uygulamalar
Google Fotoğrafların sınırsız depolama özelliğinin sonuna geliniyorGoogle Fotoğrafların sınırsız depolama özelliğinin sonuna geliniyor
Google fotoğraflar, Pixel kullanıcıları için yeni HDR filtresi getiriyor!Google fotoğraflar, Pixel kullanıcıları için yeni HDR filtresi getiriyor!

PAYLAŞ