Facebook Messenger ile yollarını ayırabilir


Sosyal medya devi Facebook sürekli olarak yeni özellikler test ederek platformunu geliştirmeye devam ediyor. Şimdi ise şirketten yeni bir hamle geliyor ve ana uygulaması için Messenger’daki önemli bir özelliği bazı ülkelerde test etmeye başladı. Mark Zuckerberg’in sahibi olduğu Facebook, ana uygulama için yeni bir özelliğini test ediyor. Şirket, Messenger’daki bir özelliğini ana uygulamaya getireceğe benziyor. 2014’te Messenger, ana uygulamadan ayrıldı. Messenger’da sesli ve görüntülü arama özelliği bulunuyorken, ayrı bir hizmet ve uygulama haline gelmesi sonrasında kullanıcılar Messenger ve ana uygulama arasında geçiş yapmak zorunda kalmışlardı. Ancak şirket şimdi buna çözüm arıyor.

Facebook, ABD’de testlere başladı

Bloomberg kaynaklı habere göre dün itibariyle ABD dahil olarak bazı ülkelerde kullanıcıların testin parçası olduğunu belirtti. Buna göre ise ana uygulama üzerinden direkt olarak sesli ve görüntülü arama yapıyorlar. Mssenger’daki başka özelliklerin ana uygulamaya entegre edilip edilmeyeceği ise henüz bilinmiyor. Facebook Messenger’ın ürün yönetim direktörü olan Connor Hayes’e göre deneme, ana özelliklere erişim engellerini azaltan akıcı bir kullanıcı deneyimi hedefleniyor. Sesli ve görüntülü aramalar, Facebook’un portal video kameraları ve Oculus sanal gerçeklik başlıkları gibi diğer ürünlerinde sunduğu çeşitli Messenger özelliklerinden oluyor.

The Verge ise “ABD dahil birçok ülkede” sesli ve görüntülü aramaları test ettiğini doğruladı. Bununla birlikte şirket, “Tam özellikli bir mesajlaşma, sesli ve görüntülü arama deneyimi için insanlar Messenger’ı kullanmaya devam etmeli.” Dedi. İlk olarak Facebook uygulamasına sesli ve görüntülü aramalar eklemek Messenger’ı kapatmak kadar mantıklı gözüküyor. Öyle ki çoğu kişi bilgisayarlarda yada telefonda başka şeyler yaparken arasında geçiş yapacağı uygulama istemez. Ancak bu noktada Facebook ile etkileşime geçmeniz gerekeceği anlamına da geliyor. Bakalım bu hamle nasıl geri dönüşler sağlayacak göreceğiz.