Facebook, Afganistan’a yönelik sert kurallar getiriyor - Haberler - indir.com

Facebook, Afganistan’a yönelik sert kurallar getiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-20 09:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Taliban propagandası yapan hesaplara yasak getiren Facebook şimdi ise Afganistan için geliştirdiği yeni özellikleri hakkında bilgi verdi. 

Afganistan Cumhuriyeti’nde merkezi yönetimin Taliban’a geçmesinin ardından yaşanan karışıklığa karşı Facebook hamlesini yaptı Güvenlik Politikaları Başkanı Nathaniel Gleicher, ülkede bulunan Facebook kullanıcılarının bazı hesap özelliklerine limit getirildiğini açıkladı. Profillerin tek bir hamle ile gizlenmesini sağlayacak bir araç geliştirdiklerini dile getiren Gleicher, halkı korumayı amaçladıklarını dile getirdi. Facebook’un Afganistan’daki kriz alanları için attığı hamleler bunlar ile kısıtlı değildir. Geçtiğimiz günler içerisinde açıklanan bir diğer kararda ise Taliban'a destek veren ve direk bağlantısı olan hesapların kapatılacağından söz edildi. ABD yasaları kapsamında Taliban'ın terör örgütü olarak tanımlanmasını gerekçe olarak gösteren bir Facebook sözcüsü kanunlara göre adım attıklarını dile getirdi. 

Facebook Şimdi de WhatsApp Mesajlarını Takip EdecekFacebook Şimdi de WhatsApp Mesajlarını Takip Edecek

Afganistan için “Arkadaşlar” listesini gizledi

Facebook’un Güvenlik Politikaları Başkanı Nathaniel Gleicher, “Arkadaşlar” listesini görüntüleme ve arama özelliğini Afganistan'daki kullanıcıları için kapattığını açıkladı. Bu hamleyi insanları hedef haline getirilmekten korumaya yönelik yaptıklarını aktardı. Nathaniel Gleicher, Afganistan’da arkadaşları olanlar için çağrı da bulunarak hesaplarındaki arkadaş listelerinin gizlilik ayarını değiştirmeleri önerildi. Kullanıcıları sosyal medyada korumaya yönelik adım atan Facebook, Afganistan'a özel bir güvenlik aracı geliştirdi. Yeni özellik ile beraber bir kişi isterse hesabını tek bir tuşa tıklayarak kilitleyebilir. Bu sayede ise profil fotoğrafı, arkadaşı olmayan kişiler tarafından kesinlikle indirilmez ve paylaşılmaz. Buna ek olarak zaman tüneli kısmındaki gönderilen de herkese açık olmadığı için kullanıcıya ve arkadaşlarınıza özel olarak belirtiliyor. 

Instagram kullanıcıları konu ile ilgili uyarılacak

Tek bir tuşla profil kilitleme özelliğine sahip olan Facebook'a yönelik olup, Instagram'da kullanılmayacak. Fakat Nathaniel Gleicher’in belirttiğine göre şirket, Instagram’da kullanıcılara hesapları nasıl koruma altına alabileceklerine dair önerilerde bulunacaklar. Bunların hangi bilgileri içine aldığı ya da ne tür bir gizlilik ayarı olacağına dair detaylar hakkında henüz bir bilgi yoktur. 

Nathaniel Gleicher yaptığı açıklamada "İnsanların korunmasına yardımcı olmak için elimizden gelen her türlü desteği sağlamak için endüstrideki, sivil toplumdaki ve hükümetteki meslektaşlarımızla yakın bir şekilde çalışıyoruz. Ve ortaya çıkan yeni tehditlere önlem almak için özel bir operasyon merkezi kurduk. Bu tür krizlerde tek başına hiçbir adımın yeterli olmadığını biliyoruz, ancak durum geliştikçe yakından izliyoruz ve insanları gerçek zamanlı olarak korumaya yardımcı olacak adımlar atacağız." ifadelerine yer verdi. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler sadece bu kadar olup yakın zaman içerisinde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 


Facebook aşı karşıtlarına karşı mücadele başlattıFacebook aşı karşıtlarına karşı mücadele başlattı
Tinder rakibi Facebook Dating bir özellik daha getiriyorTinder rakibi Facebook Dating bir özellik daha getiriyor
Facebook kullanmak insanları kötü etkiliyorFacebook kullanmak insanları kötü etkiliyor

PAYLAŞ