Facebook’un kripto cüzdanı yakında çıkıyor - Haberler - indir.com

Facebook’un kripto cüzdanı yakında çıkıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-20 15:30:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Sosyal medya devi Facebook’un uzun süredir üzerinde çalışmış olduğu kripto para projesi ile alakalı önemli gelişmeler karşımıza geliyor. Şimdi ise şirketin Blockhain teknolojilerinden sorumlu ismi olan David Marcus, geliştirmiş oldukları dijital cüzdanları Novi’nin kullanıma hazır olduğunu resmen açıkladı. Facebook’un yıllar önce Libra adlı bir kripto para projesi başlattığı biliniyordu. Şirket tarafından yapılan yeni açıklamalarda söz konusu bu kripto para birimi ile beraber diğer kripto paralara destek verecek dijital cüzdan da Calibra adlı bir yazılım olacktı. Ancak şirket, yıllar içinde finans otoriteleriyle bir türlü anlaşamadı. Libra’yı büyük bir risk olarak kabul eden söz konusu yetkililer, kurdukları baskılarla Facebook’un Libra projesinde değişiklikler yapmasını sağladılar.

Facebook’un dijital cüzdanı yakında geliyor

Facebook'a dua et butonu geldi!Facebook'a dua et butonu geldi!

Şirket konu hakkında yapılan açıklamalarda önce, dijital cüzdanın ismini değiştirdiklerini ve bu kripto para cüzdanının Novi olarak adlandırılacağını söylediler. Bundan kısa süre sonra ise yeni bir karar daha açıklayan Facebook, Libra adını değiştirdiklerinden bahsettiler. Yapılan açıklamalarda, kripto paranın isminin Diem olacağı ifade edildi. Şimdi ise Diem’i destekleyen dijital cüzdan Novi ile alakalı açıklama geldi. 2018 yılına kadar PayPal’ın üst düzey yöneticilerinden olan, 2018 yılında Facebook’un Blockchain teknolojisinin başına getirmiş olduğu isim olan David Marcus, Medium üzerinden yaptığı bir açıklamada Novi’nin hazır olduğunu duyurdu. Novi için yasal süreçleri de başlattıklarını ve ABD’nin büyük bir bölümünde Novi için lisans aldıklarını ifade eden Marcus, dijital cüzdanın lisans alınmayan bölgelerde kullanıma sunulacağının altını çizdi.

David Marcus, Novi ile alakalı açıklamalarda mevcut finansal düzen hakkında da konuştu. Buna göre sistemin tamamen bozuk olduğunu ve sürdürülebilir bir yanının olmadığını ifade eden Marcus, ödeme sistemlerinin ise değişeceğini ve Diem ile Novi’nin bu değişimin parçası olacağını belirtiyor.


Facebook pek çok gönderiyi kaldırdı!Facebook pek çok gönderiyi kaldırdı!

PAYLAŞ