Facebook sanal ofisi gerçeğe çeviriyor - Haberler - indir.com

Facebook sanal ofisi gerçeğe çeviriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-20 17:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Sosyal medya devi Facebook, VR ile sanal konferans odalarında uzaktan çalışmaya olanak tanıyan yeni Horizon Workrooms’u duyurdu. Pandemi ile beraber artık trend haline gelen uzaktan çalışma ve iletişimin bu noktada çeşitli girişimleri de beraberinde getirdiğini söyleyebiliriz. Sesli sohbet odaları yada sanal gerçeklik destekli çalışma alanları, uzaktan çalışma modeli için iyi bir seçenek olabiliyor. Sanal gerçeklik başlıkları ile çalışanlar farklı mekanlarda gruplar halinde sanal bir çalışma için bir araya gelebiliyorlar. Geçtiğimiz yıl artırılmış gerçeklik kullanılarak iş arkadaşlarına ortak bir çalışma alanı sunan Spatpal, bu girişimin ilk örneklerindendi. Şimdi Facebook’da VR ile uzaktan ekipçe çalışmak için Horizon Workrooms girişimini duyurdu.

İş arkadaşlarınız ile VR olarak çalışma imkanı

Facebook'a dua et butonu geldi!Facebook'a dua et butonu geldi!

Facebook, VR setlerin sadece oyun dünyasında değil farklı alanlarda da kullanılmasını amaçlıyor. Bunun için Oculus VR’ı satın almasının üstünden 7 yıl geçerken, VR noktasında vizyonlarını geniş ve ileriye yönelik tutuyorlar. Birkaç katılımcının dahil olacağı küçük bir etkinlik ile beta sürümü resmi olarak duyurulan yeni VR toplantı alanı Horizon Workrooms da bunlardan birisi oluyor. Etkinlik CEO, Mark Zuckerberg, bir grup Facebook çalışanı ve teknik destek personeli ile muhabirler aydınlatılmış bir sanal konferans odasında buluştular. Oculus Quest 2’nin olduğu tüm ülkelerde ücretsiz olarak sunulacak olan Horizon Workrooms, henüz beta sürümünde olurken geleceği dikkat çekiyor.

Horizon Workrooms, gerçek hayatın sanal geçeklik ve artırılmış gerçeklik ile harmanlanmış olduğu alanları tanımlamak için kullanılacak gibi duruyor. Pandemi döneminde sanal çalışma ortamlarına olan ilgi artmış olsa da, Facebook’un bu girişimi daha öncelerine dayanıyor. Yaklaşık 6 aydır kendi içinde kullanan Facebook, uzamsal ses teknolojisinin de bulunuyor olması ile etraftaki inşaların daha sürükleyici bir deneyim yaşaması hedefleniyor.


Facebook pek çok gönderiyi kaldırdı!Facebook pek çok gönderiyi kaldırdı!
Facebook, Afganistan’a yönelik sert kurallar getiriyorFacebook, Afganistan’a yönelik sert kurallar getiriyor

PAYLAŞ