Cyberpunk 2077'e 500'den fazla yenilik getiren güncelleme yolda


Büyük bir bekleyişin ardından hatalarla yayımlanan Cyberkpunk 2077 için beklenen yama nihayet yayımlandı. Pek çok hatanın giderildiği yeni yama 500’den fazla yenilikle birlikte geliyor.

CD Projet Red tarafından geliştirilen ve yayımlanan Cyberpunk 2077’nin çıkış yaptığı günden beri merakla beklenen büyük yama yayımlanıyor. Çıkışıyla birlikte oyuncularda büyük bir hayal kırıklığı yaratan oyun 1.2 yamasıyla birlikte pek çok hata düzeltmesi sunuyor.

Daha öncesinde bir yama yayımlayan ancak bu güncellemeyle tüm hataları gideremeyen şirket oyuncularına büyük bir yama sözü vermişti. Oyunun çıkış yaptığı günden beri bu güncelleme üzerinde çalışan şirket nihayet 1.2 yamasını yayımladı. Hatırlarsanız şirket daha önce eski nesil konsollardaki performans sorunlarının iyileştirilmesinin yanı sıra pek çok yenilik getireceğine dair söz vermişti.

Cyberpunk 2077'nin Türkiye'de oyuncularla buluşacağı saat netleşti

Yeni güncellemeyle ilgili polislerin harekete geçmesi ve araba sürmesi gibi birkaç detay geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Bugün ise 500’den fazla değişikliğin olduğu liste yayımlandı. Yayımlanan listede AMD grafik kartları için de oyuna ışın izleme desteği ekleneceği de belirtiliyor. Oyuna gelecek yenilikler arasında her konsola ayrı ayrı yenilikler ve düzeltmeler, oynanış açısından değişiklikler, görevlerde düzeltmeler, açık dünya ile ilgili geliştirmeler ve düzeltmeler, sinematiklerle ilgili düzeltmeler ve değişiklikler, ses ve animasyonlar için düzeltmeler gibi pek çok önemli özellik yer alıyor.

Yamayla ilgili en çok merak edilen konu ise yeni güncellemenin ardından oyunun PlayStation Store'a yeniden gelip gelmeyeceği.  PlayStation Store'dan kaldırılmasının üzerinden 100 gün geçen Cyberpunk 2077 hakkında henüz resmi bir açıklama yok. Ancak umuyoruz ki yeni güncelleme tüm hatalar için bir çözüm olur ve oyun yeniden mağazaya eklenir.

Bunun yanı sıra 1.2 yamasının ne zaman yayımlanacağına dair de net bir açıklama yok. Daha öncesinde şirket yeni yamanın Mart ayı içinde yayımlanacağı sözünü vermişti. Ancak bugüne yayımlama tarihi hakkında herhangi bir açıklama yapılmaması güncellemenin gecikebileceği ihtimalini de gündeme getirdi. Birkaç gün içinde yayımlanması muhtemel olan 1.2 güncellemesinin PC ve konsola yönelik yeniliklerini aşağıdaki listeden inceleyebilirsiniz;

PC özgü

Konsola özgü