CD PROJEKT RED hacklendi!


Siber saldırılar günden güne artmaya devam ediyor. Saldırıların hedefinde bu kez CD PROJEKT RED vardı. Ünlü oyun şirketi hacklendiklerini duyurdu.

Bugüne dek pek çok oyunun geliştiriciliğini ve yayımcılığını üstlenen CD PROJEKT RED geçtiğimiz sene en çok konuşulan oyunlardan biri olan Cyberpunk 2077’yi piyasaya sürmüştü. Uzun yıllar beklenen oyunun pek çok hatayla yayımlanması şirketi adeta bir hedef tahtası haline getirmiş ve bu konuda epey eleştiri almalarına neden olmuştu. Sonrasında kendisini oyunculara affettirmeye çalışan şirket bu konuda pek de başarılı olamamıştı. Son aylarda Cyberpunk 2077 oyunundaki tüm hataları gidermek için var gücüyle çalışan CD PROJEKT RED, bugün büyük bir siber saldırıya uğradı.

Konuyu resmi Twitter hesabından duyuran CD PROJEKT RED’in açıklamalarına göre hacker grubu şirketin yerel ağlarına sızmayı başardı. Bu durum ne yazık ki bazı şirket verilerinin çalınmasına ve sızdırılmasına neden oldu. CD PROJEKT RED yaptığı resmi açıklamada çalınan verilerin kullanıcı verilerini kapsamadığının altını çizdi. Açıklamalardan anlaşıldığı kadarıyla gerçekleştirilen bu saldırının tamemen CD PROJEKT RED’e yönelik olduğunu söylemek mümkün.

Veriler karşılığında para isteniyor

Üstelik bilgisayar korsanı sadece şirket verilerini ele geçirmekle kalması bazı şirket verilerini de şifreleyerek şirketin erişimini engelledi. Şirketin yerel ağından ayrılmadan önde bir notta bırakan bilgisayar korsanı bu notta hangi verilere eriştiklerini açıklayarak Cyberpunk 2077, The Witcher 3: The Wild Hunt, Gwent: The Witcher Card Game ile The Witcher 3'ün yayınlanmamış bir sürümünün tüm kaynak kodlarını ele geçirdiğini iddia etti.

CD Projekt, Polonya Rekabet Kurumu tarafından para cezası alabilir

Ancak bilgisayar korsanının iddiasına göre ele geçirilen bilgiler sadece bunlarla sınırlı değil. İddialara göre şirketin yönetim ve mali belgeleri ile yatırımcı ilişkilerine ilişkin belgeler, hukuki belgeler, insan kaynakları birimine ait belgelerin de ele geçirilen bilgiler arasında. Bilgisayar korsanı elinde şirketle ilgili çok fazla bilgi olduğunu açıklasa da bu bilgilerin hangileri olduğunu kestirmek oldukça zor.

CD PROJEKT RED fidye vermeyi reddediyor

Ayrıca şirket büyük bir tehditle de karşı karşıya. CD PROJEKT RED yerel ağına sızmayı başaran bilgisayar korsanı şirketi kendisiyle anlaşma yapmaya zorlamaya çalışıyor. Bunun için şirkete 48 saatlik bir düşünme payı tanıyan hacker bu süre içinde şirket yetkilileri pazarlık için masaya oturmazsa CD PROJEKT RED’e ait belgeleri tek tek kamuoyuyla paylaşacağını söylüyor.

CD PROJEKT RED ise resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada böyle bir şantaja boyun eğmeyeceğini açıkça dile getirmiş durumda. Hackerla pazarlık yapmayacaklarını açıklayan şirket yetkilileri sonucu ne olursa olsun fidye vermeyi reddedeceklerini açıkladı.