CD Projekt, Polonya Rekabet Kurumu tarafından para cezası alabilir - Haberler - indir.com

CD Projekt, Polonya Rekabet Kurumu tarafından para cezası alabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-12 11:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

2020’nin en beklenen oyunlarından Cyberpunk 2077 CD Projekt Red'in başına bela açabilir. Şirkete Polonya Rekabet Kurumu'ndan para cezası gelebilir.

Geliştiriciliğini ve yayımcılığını CD Projekt Red'in yaptığı Cyberpunk 2077, oyunu geçtiğimiz yılın en çok ses getiren oyunlarından biri olmuştu. Yıllardır merakla beklenen oyun sonunda oyunseverlerle buluşmuş ancak olumlu  tepkilerin yanı sıra büyük tartışmalara neden olmuştu. Bu sorunlar bu sende geliştirici şirketin yakasını bırakmayacak gibi duruyor.

Cyberpunk 2077 hileleriCyberpunk 2077 hileleri

Bildiğiniz gibi Cyberpunk’ın sorunlu çıkışının ardından bildiğiniz gibi CD Projekt Red özür dilemişti. Sony ise olumsuz tepkiler ve iadeler nedeniyle Cyberpunk 2077’yi PlayStation Mağazası'ndan kaldırmıştı. Sonrasında da ise şirkete oyun için yanlış beklenti oluşturması sebebiyle dava açıldı. Şimdi de Polonya Rekabet Kurumu diyebileceğimiz, Polonya Rekabet ve Tüketicinin Korunması Ofisi (UOKiK) CD Projekt Red'e para cezası vereceği konuşuluyor.

CD Projekt ciddi bir para cezasına çarptırılabilir

Oyuna gelen tepkiler devam ettikçe ülkelerin resmi kurumları da bu konu hakkında harekete geçmeye başladı. UOKiK'nin sözcülerinden Malgorzata Cieloch ve Dziennik Gazeta Prawna'ya göre, CD Projekt'i önümüzdeki süreçte takip edilecek ve söz verdikleri yamaların nasıl çıktığını kontrol edilecek. Bunun yanı sıra oyuncuların sorunlarının doğru şekilde duyulması için de yardımcı olacaklar. 

Eğer CD Projekt işleri söz verdiği gibi ilerletmezse Polonya Rekabet ve Tüketicinin Korunması Ofisi şirketin gelirinin %10'u para cezası kadar kesecek. Oyundaki sorunları gidermek için yayımlanacak yamaların bu ay ve önümüzdeki ay içinde kullanıcılara sunulması bekleniyor.

 


Cyberpunk 2077’de “bunnyhop” açığıCyberpunk 2077’de “bunnyhop” açığı
Cyberpunk 2077'nin oyuncu sayısı yüzde 80 düştüCyberpunk 2077'nin oyuncu sayısı yüzde 80 düştü

PAYLAŞ