CD PROJEKT RED, toplu davalarla uğraşabilir - Haberler - indir.com

CD PROJEKT RED, toplu davalarla uğraşabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-21 22:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Oyunseverler tarafından heyecanla beklenen ve oyuncuların beklentisini karşılamak konusunda da geride kalan Cyberpunk 2077 sebebiyle CD Projekt Red şimdi de davalık olabilir. Cyberpunk 2077, CD Projekt Red'in uzun bir süredir beklenen oyunuydu. Hatta birçok kişinin yorumuna göre yapım, 2020 yılının e iyi oyunu olarak değerlendiriliyordu. Fakat oyunun çıkışı maalesef ki istenildiği gibi olmadı. 

Yaptığı işin oyunlarla ilgili olmayan medya organları tarafından dahi haber yapılan Cyberpunk 2077 için durum pek iyiye gitmiyor. Üstelik oyun konsollarda büyük sıkıntı yaşamış hatta Sony, online mağazasından dahi oyunu kaldırmıştı. 

Cyberpunk 2077, Steam'de anlık oyuncu rekoru kırdıCyberpunk 2077, Steam'de anlık oyuncu rekoru kırdı

CD Projekt Red, toplu davalarla karşı karşıya kalabilir

New York Times tarafından yapılan haberlere göre, Varşova'da hukukçular ve yatırımcılar arasından görüşmeler halen devam ediyor. Söz konusu bu görüşmelerin kapsamında ise şirkete karşı toplu bir dava açılma durumu değerlendiriliyor. CD Projekt Red yapımcıları arasında yer alan Mikolaj Orzechowski, yapmış olduğu açıklama ile beraber kendi firmalarının hukuk departmanı ile beraber toplu dava açmak için çeşitli çalışmalar yaptığını dile getirdi. Söz konusu bu davanın ise 286 nolu kanuna dayandırılacağı dile getirildi. Bu kanun, finansal fayda sağlamak adına hatalı bilgi verme durumunu ele alıyor. 

Buna ek olarak ise New York'lu hukuk firması Wolf Haldenstein Adler Freeman & Herz de CD Projekt Red' SA'ya karşı genel olarak dava açmak için inceleme başlattıkları dile getirildi. Aynı zamanda bu sebeple çeşitli kayıplar yaşayan yatırımcılarla da iletişime geçmeleri için çağrı yapıldı. 

CD Projekt Red' için sıkıntılı dönem

Görünüşe bakılırsa Cyberpunk 2077, beklenen başarıyı henüz yakalayamadığı gibi CD Projekt Red'in de başını belaya sokacak gibi gözüküyor. Genel olarak bakıldığında ise yatırımların bağımsız bir şekilde olma ihtimali ise her zaman bulunuyor. Burada esas sorun Cyberpunk 2077 ile ilgili olarak verilen bilgilerin hatalı olabileceğinden kaynaklanıyor. Uzun süredir heyecanla beklenmesine rağmen oyun beklentileri karşılamadı. Hatta bununla beraber geliştirici şirkete çeşitli sorunlar çıkardı. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda gelişmeler yaşanabilir. Geliştirici şirket hakkındaki değişiklikleri size aktaracağız. 

 


PlayStation 4 oyuncuları, Cyberpunk 2077'i iade etmek istiyorlarPlayStation 4 oyuncuları, Cyberpunk 2077'i iade etmek istiyorlar
Cyberpunk 2077 satış başarısıyla geliştirme maliyetini çıkarttıCyberpunk 2077 satış başarısıyla geliştirme maliyetini çıkarttı
PS Store kataloğundan Cyberpunk 2077 kaldırıldıPS Store kataloğundan Cyberpunk 2077 kaldırıldı

PAYLAŞ