CD Project Avrupa'nın en değerli oyun şirketi oldu - Haberler - indir.com

CD Project Avrupa'nın en değerli oyun şirketi oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-21 11:01:01
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

CD Project ayrıca Polonya'nın da en değerli şirketi konumunda bulunuyor. Şirketin yeni oyunu Cyberpunk 2077 önümüzdeki eylül ayında yayınlanacak.

Büyük bir etki yaratan The Witcher serisinin yapımcısı olan CD Project, Avrupa'nın en değerli oyun şirketi oldu. Fransa'nın ünlü şirketi Ubisoft'u geride bırakma başarısını gösteren CD Project'in bugün itibari pazar değerinin 8,13 milyar dolara ulaştığı bildirildi.

Epic Games'in bugüne kadar yayımladığı ücretsiz oyunların toplam bedeli açıklandıEpic Games'in bugüne kadar yayımladığı ücretsiz oyunların toplam bedeli açıklandı

CD Project geçtiğimiz 2019 yılını 6,8 milyar dolarlık piyasa değeri ile kapatmıştı. Yaklaşık olarak altı aylık süreçte şirketini değerini 1,3 milyar dolar daha artırma başarısını göstermiş. Avrupa'da Ubisoft'un arkasında ikinci sırada bulunuyordu fakat şimdi birinciliği göğüslemiş durumda. CD Project ayrıca Polonya'nın da en değerli şirketi (oyun harici tüm şirketler de dahil) konumunda bulunuyor.

Amerikalı şirketler ile kıyaslandığı zaman ise CD Project'in hala biraz geride kaldığını görüyoruz. Rockstar'ın sahibi Take-Two'nun piyasa değeri 16,14 milyar dolar seviyesinde. Sektörün en köklü şirketleri arasında bulunan Electronic Arts da 34 milyar dolarlık değere sahip. Son olarak Activision Blizzard ise 56 milyar dolarlık müthiş piyasa değeri ile ilk sırada yer alıyor (Nintendo, Sony, Microsoft, Tencent gibi şirketler hariç).

Cyberpunk 2077'i için geri sayım başladı

CD Project'in yeni oyunu olan Cyberpunk 2077 önümüzdeki Eylül ayı içerisinde oyunseverler ile buluşacak. Oyun için heyecan her geçen gün daha da artıyor. Sektörü takip eden analistler, son zamanların belki de en merakla beklenen oyunu olan Cyberpunk 2077'nin sadece ilk yılı içerisinde 20 milyon kopya satacağını tahmin etmişti.

CD Project, Cyberpunk 2077'nin ardından yeni bir Witcher oyunu geliştirmeye başlayacak. Yeni oyun beklenenin aksine bir devam oyunu olmayacak, hatta Geralt'ın da başrolü başka bir karaktere bırakması da bekleniyor. 

Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili konuşan CDPR geliştiricileri, yeni Witcher oyununda Ciri'nin hikayesine odaklanılabileceği yönünde bazı ifadeler kullanmıştı.

The Witcher 3'ün geçtiğimiz ay itibarıyla toplam 28 milyon kopya sattığı açıklandı. Son 10 yılın en iyi birkaç RPG oyunundan birisi olarak değerlendirilen Witcher 3 şu sıralar beşinci yılını kutluyor.



PAYLAŞ