Bitcoin veya kripto para çeşitleri nasıl alınır?


Bitcoin piyasasına girmeden önce madenciliğini öğrenmenizde fayda var.

Yasal yönetmeliklere hakim olun

Bitcoin ve kripto paraya olan ilgi arttıkça hükümetler bu para birimi hakkında çeşitli düzenlemeler yapmaya başladı. Sağlıklı bir Bitcoin alım satım işlemi için bu düzenlemeleri güncel olarak takip etmeniz de fayda var. Ayrıca sadece Türkiye içi değil, yurtdışı piyasasını da takipte kalınmanız da faydalı olacaktır.

Bitcoin neden bu kadar düştü?

Bitcoin’in artılarını ve eksilerini bilin

Dezavantajların farkında ol!

Cüzdan oluştur

Bitcoin alım satım işlemine başlamak için Türkiye’de faaliyette olan bir kripto para borsasından öncelikle cüzdan oluşturmanız gerekiyor. Günümüzde bunun için pek çok site ve uygulama olsa da güvenilir şirketlerden birini seçtiğinize emin olun!

Sosyal medyadaki yatırım tavsiyelerine değil tablolara güvenin!

Sosyal medyada da pek çok kişi artık Bitcoin ve diğer kripto paralarla ilgili tahminler paylaşıyor. Bunlardan bazıları uzman isimler olsa da yatırım yaparken kimsenin tavsiyesini yüzde yüz doğru olarak kabul etmeyin.  Bitcoin alıp satarken zarar etmemek için nerede girip, nerede çıkacağınızı bilmeniz gerekmektedir. Bunun için önce işlem yapacağınız para birimi hakkında detaylı bilgi sahibi olun. Uygun fiyata online olarak satın alabileceğiniz eğitim videolarıyla grafik okumayı öğrenmeniz de bu alanda yatırım yaparken riskleri analiz edebilmeniz için oldukça işinize yarayacaktır.