Bitcoin, düşüş sonrası toparlamaya başladı - Haberler - indir.com

Bitcoin, düşüş sonrası toparlamaya başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-19 12:31:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Hafta sonu adeta kan gölüne dönen kripto para piyasaları tekrardan toparlanmaya başladı. Bir gün içinde yüzde 14’ten fazla değer kaybederek 51 bin dolar seviyelerine kadar gerileyen Bitcoin, bu düşüş sonrası toparlanmaya başladı. Son yılların popüler yatırım alanı olan Kripto para dünyasının zirve coini olan Bitcoin, sık sık gündeme gelmeye devam ediyor. Bitcoin ve diğer para birimlerinin içinde yer aldığı boğa yani yükseliş sezonunun yaşanıyor olması popülerliğini artırmaya devam ediyor. Bu sezon kripto para yatırımcısının yüzü bir hayli gülmüşken, geçtiğimiz hafta sonu, kripto para dünyası kan gölüne dönmüş ve kırmızılar yanmıştı. CoinMarketCap’e göre Çin’de yaşanan elektrikli kesintisi ile beraber Bitcoin satışlarının eklenmesi ile beraber ciddi oranda değer kaybetmeye sebep oldu.

Geçtiğimiz günlerde 60 bin dolar seviyelerini aşmış büyük bir değer kazanması sonrasında büyük satışlar yemişti. Hemen ardında yüzde 14 değer kaybı ile 51 bin dolar seviyelerine indi ve yatırımcılarını korkuttu.

Bitcoin krize mi neden olacak?Bitcoin krize mi neden olacak?

Bitcoin toparlanarak 57 bin doları aştı

Bitcoin grafiklerinde yeşil mumlar yanmaya başlarken, Bitcoin’in toparlanmaya başladığını görebiliyoruz. Diğer yandan geçtiğimiz günlerde 2 trilyon doları aşan market hacmi bu düşüş ile de büyük gerileme yaşamıştı. Tekrardan yeşillerin yanması ile veriler düzeldi ve CoinMarketCAp’e göre toplam market hacmi 2.1 trilyon dolar seviyelerinde ilerlemeye devam ediyor. Kripto paralar hayatımızda yer almaya devam edecekken, geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayınlanan bir genelge ile kripto paralar ile alış ve satışlara yasaklama getirildi. Türkiye’nin bu hamlesi ile Çin Merkez Bankası’ndan benzer bir hamle geldi ve bu konuda düzenlemeler getireceklerini açıklamıştı.

Şuan için Bitcoin piyasada baktığımız zaman 57 bin dolar seviyelerinde ilerlemesini sürdürüyor. Piyasanın durumuna göre her an düşüş veya yükseliş görebiliriz.


Bitcoin tekrar rekor kırdı: 63 bin doları geçtiBitcoin tekrar rekor kırdı: 63 bin doları geçti
Çin merkez bankası Bitcoin'i desteklediÇin merkez bankası Bitcoin'i destekledi

PAYLAŞ