Çin merkez bankası Bitcoin'i destekledi - Haberler - indir.com

Çin merkez bankası Bitcoin'i destekledi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-19 10:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Kripto Para

Çin Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Li Bo, Asya Boao Forumu’nda kripto paralarla ilgili açıklama yaptı. Li Bo, Bitcoin gibi kripto paraların bir para birimi değil, yatırım aracı olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Li Bo açıklamasında “Kripto varlıkların gelecekte bir yatırım aracı olarak önemli bir rol oynayacağını düşünüyoruz.” İfadelerine yer vererek Çin dahil pek çok ülkenin kripto para birimlerinin nasıl düzenlenmesi gerektiğine dair araştırmalar yaptığını ve bu tür varlıklarda spekülasyonun ciddi finansal risklere neden olmayacağından emin olmak için ülkelerin çeşitli düzenlemelere ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Çinli kripto para gazetecisi Coin Wu’nun yayımladığı bir habere göre merkez bankası yetkilisi, kripto para birimleri için nasıl düzenleyici kurallar gerektiğini anlayana kadar mevcut önlemlerin ve uygulamaların sürdürüleceğini ifade etti.

Bitcoin 60 bin doları aşarak tekrardan yükselişe geçtiBitcoin 60 bin doları aşarak tekrardan yükselişe geçti

Bunun yanı sıra Li Bo açıklamasında özel kuruluşlar tarafından ihraç edilen stabil kripto para birimlerinin Bitcoin’den daha sıkı bir şekilde denetlenmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Bitcoin tekrar rekor kırdı: 63 bin doları geçti

Bu bağlamda Çinli yetkililerin kripto para birimleriyle ilgili görüşlerinin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile örtüştüğünü söylemek yanlış olmaz. Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde TCMB, kripto varlıkların ödemelerde kullanılmamasına dair bir yönetmelik yayınlamış ve kripto paraların ödemelerde kullanılmasını yasaklamıştı.

Uzun vadede bazı esnetmelerle kripto paraların ödemelerde kullanılmasına izin verileceği düşülse de ülkelerin şimdilik bu konuda tedbirli davranmaya çalıştıklarını söyleyebiliriz. Kripto paralarla ilgili düzenlemelerden sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

 

 


Bitcoin madenciliği yeni cihazlarla daha fazla kazandırıyorBitcoin madenciliği yeni cihazlarla daha fazla kazandırıyor
Bitcoin krize mi neden olacak?Bitcoin krize mi neden olacak?

PAYLAŞ