Apple Watch ve Galaxy Watch'lar artık kan şekerini de ölçebilecek


Ortaya çıkan yeni detaylara göre yeni Apple Watch akıllı saat serisinde yer alacak olan yeni teknolojilere dair detaylar karşımıza çıkıyor.  Şimdi ise yeni Apple Watch modelinin kan şekeri ölçümü yapabileceği iddiaları ortaya çıktı. Daha çok diyabet hastaları için geliştirilen bu özellik ile alakalı konsept çalışma karşımıza çıkıyor. 9to5Mac kaynağı tarafından paylaşılan görsellere göre bu özelliğe dair bazı detaylar ortaya çıkıyor. Kan şekeri ölçümü esnasında kan hücrelerini temsil eden kırmızı ve beyaz renkte görseller bulunuyor. SPO2 özelliğindeki gibi kan şekeri uygulaması tahmini kan şekeri seviyesini gösteriyor. Kullanıcılar bu noktada kan şekeri ölçümü hakkında detaylara erişebiliyorlar. Kullanıcılar elde ettikleri bu verileri doktorları ile kolay bi rşekilde paylaşabiliyorlar. Kan şekeri düşükse ise saatin kullanıcıları uyaracağı da belirtiliyor.

Yeni Apple Watch serisi kan şekeri ölçebilir

Apple şirketi akıllı saat tarafından geliştirmeleri sağlık teknolojilerine yönelik yapmaya devam ediyor. Sağlık noktasında en yeni ve iddialı özellikler ile gelmeye devam eden Apple Watch serisi, yeni modelde ise microLED ekranın da yer alacağı iddia ediliyor. Daha hızlı bir işlemciye sahip olacak yeni saat, bu sayede uygulamaları çok daha hızlı bir şekilde açabilecek. Saatin pil ömrünün de ciddi oranda iyileştirilmesi beklenirken, bu yılın sonunda satışa sunulacak olan yeni Apple Watch modeli kan şekeri ölçüm noktasında nasıl bir teknoloji sunacak merakla bekleniyor.

Şirketin son olarak baktığımız zaman Apple Watch 6 serisinin yanı sıra daha uygun fiyatlı olan Apple Watch SE modelini de tanıttığı biliniyor. Apple Watch SE modeli ise özellikleri ile normal seriye göre daha uygun fiyatlı gelmesiyle dikkat çekmişti. Bakalım şirketin 2021 yılında sıunacağı yeni akıllı saat serisini Watch 7 serisi olarak mı gelecek göreceğiz.