Apple A14'e rakip bir işlemci Samsung'dan geliyor - Haberler - indir.com

Apple A14'e rakip bir işlemci Samsung'dan geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-25 18:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Çin kaynaklı gelen bilgilere göre Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung, Apple’ın A14 işlemci performansını geçebilmek için önümüzdeki yılı beklemeden yeni bir işlemci üzerinde çalışmalara başladı. Samsung’un bu güçlü yeni işlemcisinin ise yılın ikinci çeyreğinde duyurulması bekleniyor. Samsung’un henüz kısa süre önce gerçekleştirmiş olduğu lansman etkinliği ile beraber yeni nesil amiral gemisi akıllı telefon serisi Galaxy S21 ailesini piyasaya sürmüştü. Galaxy S21, piyasaya sürüldüğü ülkeye göre Samsung’un amiral gemisi işlemcisi Exynos 2100 yada Snapdragon 888 işlemcisinden güç alıyordu.

Exynos 2100 ise geçtiğimiz yıl Samsung amiral gemilerinde yer alan Exynos 990 ile karşılaştırıldığı zaman önemli bir iyileştirme ile gelirken, Apple’ın iPhone 12 serisinde yer alan Apple A14 Bionic işlemcisini geçemiyor. Samsung ise bu noktada işlemci performans yarışında Apple’ı geçmek için gelecek yılı beklemeyecek.  

Samsung Galaxy M31 için One UI 3.0 sabit sürümü yoldaSamsung Galaxy M31 için One UI 3.0 sabit sürümü yolda

Samsung Galaxy Note 21, yeni nesil Exynos ile gelebilir

Çinli site IT Home’un bilgilerine göre Samsung, performans noktasında A14 Bionic ile yarışmayı hedefliyor. Hatta bunun üzerine çıkabilmek için yeni bir işlemci üzerinde çalışıyor ve performans canavarı olacak bu işlemci, yılın ikinci yarısında büyük bir ihtimalle duyurulması bekleniyor. Bu kapsamda Samsung, yaz aylarında yeni Galaxy Note serisi akıllı telefon modellerini tanıtırsa, yüksek bir ihtimalle Exynos 2100 yerine söz konusu yeni nesil işlemciler ile beraber gelebilir.

Baktığımız zaman Samsung Exynos 2100, CPU testlerinde Qualcomm’un en güçlü işlemcisi olan Snapdragon 888 ile başa baş gitmeyi başarıyor. Ancak GPU tarafında ise Snapdragon 888’in farkla gerisinde kalıyor. Samsung’un gelecek nesil işlemcilerin GPU’ları için AMD ile iş birliği yaptığı bilinirken, sızdırılan GPU performans sonuçları ise Apple A14 Bionic’in önüne geçmeyi başarıyor. Bakalım yeni işlemci Apple’ın en güçlü işlemcisini geçebilecek mi göreceğiz.


Galaxy Note serisinin geleceği hakkında Samsung'tan kafaları karıştıran paylaşımGalaxy Note serisinin geleceği hakkında Samsung'tan kafaları karıştıran paylaşım
Samsung Galaxy A82 dönen kamera tasarımıyla dikkat çekiyorSamsung Galaxy A82 dönen kamera tasarımıyla dikkat çekiyor

PAYLAŞ