Apple iPhone 12 modellerinin manyetik alanın fazla olması konusunda kullanıcıları uyardı - Haberler - indir.com

Apple iPhone 12 modellerinin manyetik alanın fazla olması konusunda kullanıcıları uyardı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-26 11:01:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Apple’ın en yeni amiral gemisi serisi olan iPhone 12 için resmi destek sayfasında yayınlamış olduğu “iPhone 12 modelleri ile MagSafe aksesuarlarında yer alan mıknatıslar” başlıklı açıklama, iPhone 12 modellerinde yer alan mıknatısların tıbbi cihazlarda parazite yol açabileceği belirtiliyor. Ayrıca söz konusu riskin önceki nesil iPhone modellerinden daha yüksek olmadığı da ifade ediliyor. Apple, henüz geçtiğimiz Ekim ayında bir lansman gerçekleştirmiş ve etkinlik ile beraber iPhone 12 ailesinin yanı sıra yeni nesil kablosuz şarj cihazı MagSafe’i tanıtmıştı.

Kompankt bir kablosuz şarj cihazı olan MagSafe, iPhone 12 modellerin arkasında yer alan mıknatıs sayesinde cihaza tutunuyor ve cihaz kablosuz şarj olurken bile kullanım imkanı sağlamış oluyor. Ancak iPhone cihazların içinde yer alan mıknatısların haricinde elektromanyetik alanlar yayan bileşenler ve telsizler de bulunuyor. Apple ise tüm kablosuz teknolojilerin kalp pili gibi tıbbi cihazlarda paraziyete yol açacağı ve iPhone 12 kullanıcılar için bir uyarı için söz konusu açıklamayı yayınlamış durumda.

iPhone 13 serisinin kamera özellikleri hakkında yeni sızıntılariPhone 13 serisinin kamera özellikleri hakkında yeni sızıntılar

iPhone 12 için parazit uyarısı yayınlandı

Bu kapsamda  “Tüm iPhone 12 modellerinde önceki iPhone modellerine göre daha fazla sayıda mıknatıs vardır. Ancak bu modellerin, tıbbi aygıtlarda manyetik olarak parazite yol açma konusunda önceki iPhone modellerine göre daha büyük bir risk oluşturması beklenmemektedir.”  İfadelerine yer verirken, iPhone 12 modellerindeki mıknatısların tıbbi alanda bir risk olabileceğini ancak durumun düşük seviyede olduğunu belirtiyor.  Bu noktada telefon ile tıbbi cihaz arasında bir mesafe bırakılması için gerekli cihazın üreticisine danışılması gerektiği belirtiliyor.

“Pek çok tıbbi aygıt türü mevcuttur. Üreticiler genelde, parazit oluşma riskini ortadan kaldırmak için aygıtlarının kablosuz veya manyetik ürünlerin yakınındayken güvenli şekilde kullanılmasına ilişkin öneriler sağlar. iPhone'un tıbbi aygıtınızda parazite yol açtığından şüpheleniyorsanız iPhone'unuzu kullanmayı durdurun.


iOS 15 alacak olan iPhone'lar belli olduiOS 15 alacak olan iPhone'lar belli oldu
2021’in ikinci yarısında iPhone SE Plus'lar geliyor2021’in ikinci yarısında iPhone SE Plus'lar geliyor

PAYLAŞ