Apple'dan katlanabilir iPhone çalışmaları başladı - Haberler - indir.com

Apple'dan katlanabilir iPhone çalışmaları başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-26 14:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Katlanabilir akıllı telefon pazarına yeni modeller görmeye devam ediyoruz. Üretici markalar bu yönde çalışmalarını sürdürürken, Apple’nda iki yeni katlanabilir akıllı telefon modeli sunabileceği gündeme geldi. Bu kapsamda iPhone modeli için ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne patent başvurusunda bulunduğu gözüküyor. Modellerden birisinin Samsung Galaxy Z Fold 2’ye diğerinin ise Motorola Raze ve Samsung Galaxy Z Flip 5G modellerine benzemesi bekleniyor.

Katlanabilir akıllı telefon piyasasını sahiplenen ilk isimlerden birisi Samsung olmuştu. Güney Koreli marka birçok farklı katlanabilir akıllı telefon modellerini kullanıcılarına sunmuştu. Diğer markalardan da bu alana bir girişim görmeye başlamışken, Apple’dan da böyle bir hamle gelmesi bekleniyordu. Yeni yapılan açıklamalara göre teknoloji şirketi katlanabilir iPhone ile pazara girmeye hazırlanıyor.

Apple hisse senetleri tüm zamanların en yüksek seviyesinde kapandıApple hisse senetleri tüm zamanların en yüksek seviyesinde kapandı

Apple’dan iki yeni katlanabilir model gelebilir

Apple’ın ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne yaptığı yeni katlanabilir akıllı telefon başvuruları bir hayli dikkat çekiyor. Katlanabilir Elektronik Aygıtlar için Kamera sistemleri patent başvurusunda bulunan Apple, açıklamalara göre Foxconn ile beraber iki farklı katlanabilir iPhone üzerinde çalışmalarına başlamış durumda. İddialara göre üzerinde çalışılan bir model kalite kontrol aşamalarını geçmiş durumda. Yeni tasarımın Samsung Galaxy Z Fold 2’ye benzeyeceği de belirtilirken, yeni katlanabilir iPhone, piyasadaki benzer ürünler gibi katlanabilecek ve açıldığı zaman ise bir iPad’e dönüşecek.

Markanın yoğunlaştığı bir başka model ise Motorola Razr ve Samsung Galaxy Z Flip 5G modellerine benzeyeceği belirtiliyor. Bu model, geniş bir ekrana sahip iPhone’u kullanıcının cebine sığdırabilmek için tasarlanıyor. Bu noktada ise modelin kapaklı bir telefon olacağı ve eski günlerdeki gibi kapağın kapanması ile aramanın sonlanabileceği de düşünülüyor. Patent başvurusunda da şu detay yer alıyor "Elektronik cihaz, esnek kumaş, polimer ya da diğer esnek malzemelerden oluşturulmuş bir kasaya sahip olabilir. Bu kasa, kamera entegre edilebilecek şekilde olmalıdır. Kasa, içe ve dışa doğru bükülebilir ve bu sayede panoramik ve 360 derecelik görüntüleri yakalayabilir.”


Apple A14'e rakip bir işlemci Samsung'dan geliyorApple A14'e rakip bir işlemci Samsung'dan geliyor
Apple iPhone 12 modellerinin manyetik alanın fazla olması konusunda kullanıcıları uyardıApple iPhone 12 modellerinin manyetik alanın fazla olması konusunda kullanıcıları uyardı

PAYLAŞ