Apple hakkında doğru sanılan yanlış bilgiler neler?


Akıllı telefon devi Apple'ın çok büyük bir şirket olduğunu hiç kimse inkar edemez. Hatta öyle ki bazı kesimlere göre Apple, para basan bir matba olarak anılıyor. Aynı zamanda çıkardığı ürünler ise akranlarının en kalitesi. Ancak bazı bilgiler var ki Apple hakkında doğru sandığınız yanlış bilgiler. Bu bilgiler neler gelin birlikte göz atalım. 

1- Yanlış bilgilerden biri ilk kişisel bilgisayarı Apple üretti

Steve Jobs'un ve Steve Wozniak'ın evlerinin garajında ürettikleri ilk Apple bilgisayarın hikayesi doğru. Ancak bu bilgisayar için ilk bilgisayar diyemeyiz. Çünkü dünyanın ilk kişisel bilgisayarını Jobs ve Wozniak, teknik bilgileri ile piyasadan satın aldıkları bilgisayar bileşenlerini birleştirip üzerine yazdıkları kendi işletim sistemleriyle oluşturdukları bilgisayar. 

2- Yanlış bilinen bir diğer  konu ise Apple fareyi icat etti bilgisi

Fareyi Apple icat etti bilgisi de ne yazık ki yanlış. Fareyi icat eden kişi İngiliz Kraliyet Denizcilik ve Bilim Enstitüsü'nde çalışan bir bilim insanı Ralph Benjamin. Fareyi icat etiği tarih ise 1946. 

3- Yanlış bilinen bir diğer konu Apple bilgisayarının, diğer bilgisayarlardan daha kolay kullanıma sahip olması

Bilgisayar kullanma kolaylığı tamamen alışkanlıkla alakalı bir durum. Doğal olarak siz ilk başta Windows sistemi ile çalışan bir sistemde bilgisayar kullanmayı öğrendiyseniz, doğal olarak Apple size zor gelecektir. Veya diğer bakış açısı ile bakacak olursanız, iOS işletim sistemine sahip bir sistemde bilgisayar kullanmayı öğrenirseniz, Windows sistemine sahip bir bilgisayarın kullanımı size çok zor gelecektir. 

4- Yanlış bildiğiniz bilgiler arasında Apple asla çakılmaz var

Bu bilgide diğer bildiğiniz bilgiler gibi yanlış. Her bilgisayar gibi Apple ürünü bir bilgisayarda gayet güzel çakılır. Apple işletim sistemi ile çalışan medta ofisleri ve reklam ajansları ile sakın bu lafı etmeyin. Çünkü çizdiği bir tasarımı yanan bir sürü tasarımcıyı kendinize düşman edinebilirsiniz.