Apple iPhone'ların Fazla Pahalı Olduğunu Kabul Etti - Haberler - indir.com

Apple iPhone'ların Fazla Pahalı Olduğunu Kabul Etti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-03 14:07:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Son zamanlarda yaşanan ekonomik dalgalanmalardan ötürü üretici teknoloji markaları da bu sorundan etkilenen isimler oldular. Başlıca olarak Apple’ın iPhone satışlarının ülkelerin ekonomisinden ötürü düşüş yaşadığı Tim Cook tarafından açıklandı. Bu açıklama ile beraber iPhone’ların pahalı olduğu da bir anlamda ifade edilmiş olurken Apple’ın bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğine bu içeriğimizde bakacağız. Apple CEO’su Tim Cook tarafından yatırımcılara gönderilen bir mektup ile beraber 2019 için birinci çeyrek gelir tahminlerini aşağı rakamlara çektiği ve bunun temel nedeninin ise gelişmekte olan pazarların ekonomik sıkıntıları sebep gösterildi. Dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olan Çin’de ise GSYİH’nin büyüme hızının düştüğü ifade edildi.

Apple iPhone Satışları Nasıl Yükselecek?

Apple'ın katlanabilir iPhone'u görüldüApple'ın katlanabilir iPhone'u görüldü

Tim Cook, ülkelerin ekonomik durumunu sebep göstererek bir anlamda “iPhone cihazların kullanıcıların alamayacağı kadar pahalı” olduğunu kanıtlamış oldu diyebiliriz. iPhone satışlarının en fazla etkilendiği ülke olarak ise Çin pazarı olduğu ifade ediliyor. Çin tarafında ise Vivo, Huawei ve Oppo gibi markaların başarılı yükselişlerinden sonra iPhone modeller oldukça pahalı konumda bulunuyor ve bu durumda rakip cihazların işine geliyor. Ayrıca ABD-Çin arasında yaşanan siyasi durumlar sonrasında da Apple’ın Çin için oldukça şansları azalıyor.

Bu problemler sadece Çin ile sınırlı kalmayıp, Hint pazarında da etkilenmiş durumda. Ülkemiz pazarında ise yine bir iPhone modelinin satın alınması için yaklaşık olarak 1800 dolar gibi bir ücret ödenmesi gerekiyor. Bu durum vergilere bağlanmış olsa da, iPhone Xs ile yurt dışı fiyatı aynı fiyat etiketine sahip olan Galaxy Note 9 modelini Türkiye’de 1000 dolar seviyesi altında bulmak mümkün oluyor. Diğer yandan fiyatlar artmaya devam ederken yeni çıkan iPhone modellerinde çok fazla farkın bulunmaması Apple hayranlarının yeni modellere olan ilgisini de azaltıyor. Ayrıca iOS 12 ile beraber bazı modellerin performans artışı yaşamaması yine ilgi azaltan durumlardan birisi oluyor.

Apple, iPhone üretimini bir kez daha azaltıyor

Apple’ın kullanıcılara sunmuş olduğu iCloud, Apple Music gibi birçok servisi bulunuyor. Şirketin son dönemlerde donanım tarafından az gelirler elde etmesi markayı bu gibi servislere yöneltmiş durumda. Bakalım 2019’da Apple beklediği iPhone satış yükselişini gösterecek mi göreceğiz.  


iPhone modellerinde Google Fi'yi kullanmadan önce bilmeniz gerekenleriPhone modellerinde Google Fi'yi kullanmadan önce bilmeniz gerekenler
iPhone alabilmek için böbreğini satan genç, şimdi diyalize bağlı yaşıyoriPhone alabilmek için böbreğini satan genç, şimdi diyalize bağlı yaşıyor
iPhone XS Max alev alev yandıiPhone XS Max alev alev yandı

PAYLAŞ