800 Dolar Üstü Telefonlarda Apple Pazara Hakim - Haberler - indir.com

800 Dolar Üstü Telefonlarda Apple Pazara Hakim

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-04 14:35:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Bildiğiniz üzere Global akıllı telefon pazarında Premium seviyesinde nitelendirilen amiral gemisi akıllı telefon modelleri yüksek fiyat etiketlerine sahip durumdalar. Özellikle son zamanlarda ülkelerin ekonomik anlamdaki dalgalanmaları ile beraber markalar modellerinde yüksek rakamlar belirlemeye başladılar. Yayınlanan bazı yeni raporlara göre piyasadaki Premium akıllı telefon pazarında pay olarak Apple’ın öncü olduğu gözüküyor. Apple son dönemlerde iPhone satışlarının düşmesinden ötürü ekonomik anlamda sıkıntılı bir dönem geçiriyor. Araştırmalara göre Apple’ın 800 dolar ve üzerinde fiyat etiketli telefonlarında küresel pazarda yüzde 79’luk bir payı bulunuyor. Diğer yüzde 21’lik oranın hangi markalar tarafından oluşturulduğu ise açıklanmış değil. Ancak tahminlere göre o dilimin Premium telefon tarafında Samsung ve Huawei’den oluştuğu yüksek bir ihtimalle tahmin ediliyor.

Premium Akıllı Telefon Pazarı

Apple ve Samsung üst sınıf telefon zirveyi bırakmıyorApple ve Samsung üst sınıf telefon zirveyi bırakmıyor

Apple iPhone'ların Fazla Pahalı Olduğunu Kabul Etti

Alt sınıf Premium segmentine gelecek olursak ise 400 ve 600 dolar arası akıllı telefonlarda Güney Koreli şirket Samsung yüzde 25’lik Pazar payına sahip durumda. Apple ise yüzde 21 ile ikinci sıraya yerleşirken, üçüncü sırada yüzde 17 oranıyla Huawei bulunuyor. Geriye kalan yüzde 14’lük bölümü ise Oppo, Xiaomi ve diğer markalar oluşturuyor. Premium piyasaya 600 dolar ile 800 dolar arasındaki modellerin ortalamalarında Samsung yüzde 21 Apple’ın yüzde 61’lik oranı ile rekabetin bu iki marka arasında olduğunu ifade edebiliriz. Grafiklerde tüm detaylar yayınlanmış olmasa da Huawei Premium pazarda yüzde 12’lik bir orana sahip durumda. Çinli üreticinin 2018’i iyi rakamlar ile kapattığı bilinirken, bazı noktalarda Apple’ı bile geçtiği gözüküyor.

Grafikte yer almayan bir başka bilgiye göre ise OnePlus markası Çin’de ve Hindistan pazarında hızla büyümeye devam ediyor. Bu kapsamda OnePlus iyi işler çıkartmaya devam ederken markanın tıpkı Huawei gibi üst basamaklara önümüzdeki yıllarda tırmanması bekleniyor.


iPhone pil değişim programı Apple'ı zorluyoriPhone pil değişim programı Apple'ı zorluyor
Artık Apple'ların %75'i iOS 12'ye geçtiArtık Apple'ların %75'i iOS 12'ye geçti
Apple'ın 2019 ile Beraber Sunacağı YeniliklerApple'ın 2019 ile Beraber Sunacağı Yenilikler

PAYLAŞ