Android telefonlar 5G teknolojisine geçiş yaparken, Apple sadece izleyecek


Qualcomm yeni işlemcisini tanıttıktan sonra tüm telefonlar için 5G teknolojisi gerçek olacak. Qualcomm şirketi, Snapdragon 855 işlemcisi ile birlikte 2019 model Android amiral gemilerinin 5G teknolojisine sahip olacağını doğruladı. Apple ise 5G desteğini 2020 model cihazlarında bulunduracak. Bu yüzden Android telefonlar 5G teknolojisine geçiş yaparken, Apple sadece izleyecek

Android telefonlar 5G teknolojisine geçiş yaparken, Apple sadece izleyecek

Qualcomm şirketi yeni işlemcisi olacak olan Snapdragon 855'i Hawaii'de tanıttı. Bu tanıtım sırasında gelecek yıl çıkacak olan telefonlar 5G teknlojisine sahip olacak. Bu akıllı telefon dünyasında 5G destekli ilk işlemci olacak. Bu durum da tüm amiral gemilerinin 5G desteğine sahip olacağını söyleyebiliriz. Fakat Android cihazlar desteğe sahip olacakken Apple tarafında durumlar biraz daha farklı. Apple, ilk 5G desteğine sahip olacak olan telefonlarını 2020 yılında geleceğini söyledi. Peki Apple şirketi, 5G teknolojisini neden bu kadar geç getirecek?

Apple geçtiğimiz dönemlerde iPhone modellerinin kablosuz ağ çipleri konusunda Qualcomm şirketi ile birlikte çalışıyordu. Fakat bazı patent davaları yüzünden iki şirketin arası oldukça açıldı ve Apple, kablosuz çipler için Intel ile birlikte çalışmaya başladı. Bu durumda Apple şirketinin kablosuz ağ konusunda Android rakiplerinin gerisinde kalmasına yol açtı. iPhone modellerinin başta Samsung şirketi olmak üzere Android rakiplerine göre çok daha zayıf bir ağ performansı gösterdiği açık bir gerçek. Snapdragon 855 işlemcisi bu farkı çok daha fazla açarak Andorid amiral gemilerine 5G desteği sunacak ve çoklu bağlantı hızları getirecek. iPhone cihazlar ise 2020 yılına kadar 4G LTE hızlarında kalmaya devam edebilecek.