Apple'dan iPhone XR Satış Rakamları Açıklandı - Haberler - indir.com

Apple'dan iPhone XR Satış Rakamları Açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-29 16:19:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Apple’ın geçtiğimiz yıl piyasaya çıkartmış olduğu amiral gemisi modeli iPhone X, en çok satan iPhone modeli olmayı başarmıştı. Fakat bu sene beklentiler doğrultusunda şirketin uygun fiyat etiketine sahip olan yeni modeli iPhone XR kullanıcılara sunuldu. Apple son dönemlerde satış ve ekonomik anlamda sorunlar yaşarken cihazlarının üretimini yavaşlatmıştı. iPhone XR modeli ön siparişlerde büyük bir ilgi görmesine karşılık satış rakamlarında bir türlü bekleneni verememişti. Ancak Apple analistleri tarafında  yeni raporlar ve rakamlar bir hayli şaşırttı. iPhone XR satışlarının tam olarak iyi gitmemesinden ötürü geçtiğimiz günlerde Apple üretimde azalmaya gitmişti.

En Çok Satan iPhone, XR Modeli Oldu

Apple'a iPhone XR satışlarında büyük şok!Apple'a iPhone XR satışlarında büyük şok!

Analistler tarafından gelen yeni rakamlar satışları kötü gittiği düşünülen iPhone XR hakkında düşünceleri tamamen değiştiriyor. Diğer yandan bu konuda Apple ürün pazarlama Başkan Yardımcısı olan Greg Joswiak “iPhone XR şu anda piyasaya çıktığı günden bu yana en çok satan iPhone modeli oldu. Son zamanlarda Apple’ın iPhone satışları hakkında çıkan söylentiler beklenenden daha düşük olması ile ilgili, geçtiğimiz yıllara göre bir düşüş yaşanmadı” sözlerini dile getirdi. Ayrıca analistlerin raporları ve iPhone talebleri hakkında herhangi bir yorumda bulunmadı.

Ayrıca Product RED girişimindeki kararlılığa değinen Joswiak, şirket 1 Aralık – 7 Aralık tarihleri arasında Apple Store’da yapılan her ödeme için 1 dolar bağışlayacağını ifade etti. Ayrıca bu farkındalık için 125 Apple Store’un logolarını kırmızıya çevireceklerini belirtti. Apple yapmış olduğu bu açıklamalar ile net rakamlar vermezken kafaları karıştırmayı başarmış durumda. Özellikle son zamanlarda taleplerin ve satış rakamlarının düşmesi sonrasında Apple’dan böyle bir açıklama gelmiş olduğu düşünülüyor. Bakalım ilerleyen zamanlarda iPhone XR’ın satış performansı ve yılın ilk çeyreği ile Apple’ın mali raporları ne sonuç verecek göreceğiz.


iPhone XR mı iPhone XS mi Alınmalı?iPhone XR mı iPhone XS mi Alınmalı?
iPhone XR Satışları Nasıl Gidiyor?iPhone XR Satışları Nasıl Gidiyor?
iPhone XR Üretimi Dahada YavaşlatılacakiPhone XR Üretimi Dahada Yavaşlatılacak

PAYLAŞ