Apple, kadın girişimcileri kampa çağırıyor - Haberler - indir.com

Apple, kadın girişimcileri kampa çağırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-28 13:30:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Apple yaptığı bir araştırma ile şirketlerin kuruluş aşamalarında ya da yönetiminde teknoloji konusunda kadınların bazı zorluklar ile karşı karşıya kaldığını saptıyor. Bu araştırma sonuçları ile yola çıkan Apple ise kadın girişimcileri uygulama geliştirmeye odaklı Girişimcilik Kampı adı verdiği kampa çağırmak için hazırlanıyor. Apple'ın kadın çalışanlar üzerinde daha önceden de çalışmalar yaptığını ve kadın çalışanlarına önem verdiğini biliyorduk. Apple kadım girişimcileri her zaman için destekleyen bir firma oldu. 

Kampa girecek olan kişilerin bazı özellikleri bulundurması gerekiyor

Ocak 2018 tarihinde başlayacak olan Girişimcilik Kampı, 4 haftalık bir programla sürecek. Uzmanlardan ve mühendislerden bire bir kodlama desteği verilmesini sağlayacak olan Apple, aynı zamanda tasarım, teknoloji ve App Store pazarlaması üzerine eğitimler verecek. Gayet başarılı ve işe yarar olacak olan bu program kadın girişimcilere fazlasıyla yol gösterecektir. Apple tarafından düzenlenen bu programa, diğer şirketlerden en fazla 3 kişi katılabilecek. Katılacak olan kişilerin ise bazı özellikleri bulundurması gerekiyor. Bu özellikler arasında katılımcılardan birinin kadın kurucu, ortak kurucu veya CEO, bir dğer katılımcının ise kadın geliştirici olması gerekiyor. 3. katılımcı için herhangi bir şart ya da cinsiyet ayırımı bulunmuyor. 

Apple'da Black Friday çılgınlığına katılıyor!Apple'da Black Friday çılgınlığına katılıyor!

Apple ekosisteminin daha iyi bir şekilde anlaşılması konusunda fırsatlar sağlanacak

Düzenlenecek olan kampın, sadece Android temelli çalışan şirketlerde Apple ekosisteminin daha iyi bir şekilde anlaşılması konusunda fırsatlar sunmayı ve desteğin, direkt olarak teknolojiyi yaratanlar tarafından sağlanması hedefleniyor. Apple cephesinden bakıldığı zaman ise gerçekleşecek olan kampın, App Store'da yer alan uygulamaların hem nicelik hem de nitelik bakımından geliştirilmesine katkı sağlanacağı bekleniyor. 

 


İlgili uygulamalar
Apple, gizlilik odaklı bir yapay zeka Start-Up'ını bünyesine kattıApple, gizlilik odaklı bir yapay zeka Start-Up'ını bünyesine kattı
Apple'ın emojilerini piyasaya sürdüğünden bu yana tam 10 yıl geçtiApple'ın emojilerini piyasaya sürdüğünden bu yana tam 10 yıl geçti
Apple Watch'ı, iPod'a dönüştürebilen aksesuarApple Watch'ı, iPod'a dönüştürebilen aksesuar

PAYLAŞ