iOS 12 Apple Cihazların Yüzde 75'ine Erişti - Haberler - indir.com

iOS 12 Apple Cihazların Yüzde 75'ine Erişti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-30 13:45:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Güncelleme konusunda başarısı ile bilinen Apple cephesinden konu ile alakalı önemli bir gelişme daha yaşandı. Bildiğiniz üzere iOS 12 sürümü tüm Apple ekosistemi için yayınlanmıştı. Bu işletim sistemi uyumlu olduğu modellere erişmeye devam ederken yayınlanan son rakamlara göre bir aylık bir süreçte iPhone ve iPad modellerin yüzde 50’lik dilimine yüklenmişti. İki haftalık süreçte yüzde 60 rakamlarına erişen bu güncelleme oranı için ise Kasım ayı sonu ile beraber yayınlanan yeni rakamlar oldukça başarılı gözüküyor. Buna göre iOS 12 yüklü olan uyumlu cihazların oranı tam yüzde 75 seviyelerine erişmiş durumda. Mixpanel kaynaklı verilere göre iOS 12’nin iOS pazarındaki oranı yüzde 75.05 oranına yükselmiş durumda.

iOS 12 Güncelleme Rakamları

iOS 12’nin hemen arkasında ise geçtiğimiz yılın işletim sistemi olan iOS 11, yüzde 11.46 oranı ile bulunuyor. iOS’un daha eski sürümlerinin kullanım oranı isse yüzde 5.49 olarak raporlara geçmiş durumda. Kullanıcıların ve yeni cihazların bu yeni sürümü benimsemelerinin oldukça hızlı gerçekleştiğini görüyoruz. Geçtiğimiz yılın iOS 11 performansına bakıldığında ise aynı zaman diliminde yüklü olan cihaz sayısı yüzde 59 seviyelerindeydi. iOS 11, Ocak ayında yüzde 65 seviyelerine gelirken yüzde 75 seviyesine ise yayınlanma sürecinden 7 ay sonra Nisan ayında erişmişti. iOS 12 ise sadece çıkışından iki aylık bir süreçte yüzde 75’lik oranda cihazlara yüklenmiş durumda.

Bir iPhone X, iOS güncellemesinden sonra patladı!Bir iPhone X, iOS güncellemesinden sonra patladı!

iOS 12, iOS 10 sürümüne göre bile oldukça hızlı bir şekilde yüklenmeye devam ediyor. iOS 12 Ocak 2017 döneminde yüzde 76’lık bir yüklenme oranına erişmişti. Son rakam ve istatistiklere göre ise iOS 12’nin son zamanlardaki en popüler iOS sürümü olduğu başarısını gösteriyor. Bakalım yeni yıl ile beraber Apple’dan ne gibi yeni hamleler ve sürümler olacak göreceğiz.


Google Fotoğraflar, iOS uygulaması için derinlik efekti güncellemesi getirdi!Google Fotoğraflar, iOS uygulaması için derinlik efekti güncellemesi getirdi!
Twitter iOS Uygulamasında Ufak Tasarım Yeniliğine GittiTwitter iOS Uygulamasında Ufak Tasarım Yeniliğine Gitti
iOS İçin WhatsApp Videoları Bildirimden İzlenebilecekiOS İçin WhatsApp Videoları Bildirimden İzlenebilecek

PAYLAŞ