AMD, Mali Tablolarda Düşüşe Geçti


Popüler işlemci üretici markası olan AMD’nin son iki yıllık mali tablolarına göre rakamları artıya yönelmişti. Ancak şimdi ise mali raporların AMD için yine risk bölgesinde seyir ettiği ortaya çıktı. Buna göre ilk çeyrek faaliyetlerindeki karın büyük oranda gerilediği gözüküyor. AMD şirketi bir süredir genel anlamda bir zarar sürecinden geçtikten sonra Lisa Su şirket başına geçmesiyle beraber iyi bir çıkış yakalayan AMD, gelirlerini de bu yönde artırmıştı. Ancak şirket yeniden düşüşe geçti ve mali raporlara göre riskli bölgeye doğru gidişatın olduğu ifade ediliyor.

AMD Tekrardan Düşüşe Geçti

Yılın ilk çeyrek dilim raporlarına göre AMD’nin toplamda 1.27 milyar dolar gelir elde ettiği ve yıl genelinde ise yüzde 23’lük bir düşüş yaşadığı gözüküyor. Faaliyet karı tarafında ise yüzde 82 düşüş yaşanarak 38 milyon dolar seviyesine gerilemiş durumda. Net kar tarafında ise yaşanan yüzde 65’lik düşüş 18 milyon dolar rakamlarına düşmüş durumda. İlk çeyrekte konsol satışlarında ve grafik kartı satışlarında düşüşün olması ve kripto para madenciliğinin popülerliğini kaybetmesi gelirlere doğrudan etki eden etmenler arasında bulunuyor. Dibe vuran kripto para piyasası da AMD’ye şimdi etki etmeye başladı.

Mali tablodaki olumlu durumlardan birisi ise kar marjı tarafında oluyor. Kar marjı 5 puan artarak yüzde 41 seviyesine çıkmış durumda. Gelir düştüğü için kar marjı tam anlamıyla hissedilmiş değil. Fakat ikinci çeyrekte 1.5 milyar dolarlık bir gelir ve faaliyet karının artışı bekleniyor.