AMD Ekran Kartları World War Z’de Muadillerine Fark Attı - Haberler - indir.com

AMD Ekran Kartları World War Z’de Muadillerine Fark Attı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-22 12:17:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Geliştiricisi Saber Interactive olan ve piyasaya sürülen Word War Z hakkında test sonuçları ortaya çıkmaya başladı. Vulkan API’si kullanan ve bununla çalıştırılan oyunun AMD kart sahipleri için iyi sonuçları mutlu etti. İlk olarak 2016 döneminde Doom oyunu ile adı duyulan ve Khronos Group tarafından geliştirip programcıya grafik işlemci üzerinde daha fazla ve detaylı bir kontrol imkanı sağlayan Vulkan API’si, yeni bir oyun ile gündeme geliyor. Saber Interactive tarafından ortaya çıkmış ve Epic Store platformunda piyasaya sürülen Word War Z oyunu daha çok AMD Radeon ekran kartı tarafındaki kullanıcılarını sevindirecek performans değerleri ile dikkatleri üzerine topladı.

AMD Radeon, Word War Z Performansı

AMD Radeon RX 590 incelemesiAMD Radeon RX 590 incelemesi

AMD serisi ekran kartları için optimize edilmiş ve Vulkan APİ’sini kullanan bu oyunun yüksek bir performans sergilemesi bekleniyordu. Fakat ortaya çıkan performans rakamları ile beraber Nvidia tarafı üzüleceğe benziyor. Testlere geçecek olursak GameGPU tarafından yayınlanan test sonuçlarına göre dar boğazın önüne geçilmesi için 5.2 GHz’e aşırılan Core i9 9900K işlemcisi kullanılmış durumda. Hala tercih seçeneği olan 1080p çözünürlük ile AMD’nin 3 kartı da ilk sırada bulunuyor. Test esnasında RX 580 modelinin RTX 2070 modelini geçtiği ve RX 570’in ise GTX 1660Ti modelini rahat bir şekilde geçtiği gözüküyor.

Bu kartlar arasında Nvidia olan kartların daha pahalı olduğunu belirtelim. 1440P çözünürlükte ise RTX 2080Ti iyi bir performans sergilese de yine ilk üç sırada AMD kartlar bulunuyor. RX 570 hala GTX 1660 Tİ’ın önünde olurken, 2070 serisi kartlar RTX 580’i bu sefer geçmiş durumda. 4K çözünürlük tarafında ise pahalı olan Nvidia kartların zirveye oturduğunu görüyoruz. AMD kartları ise iki, üç ve dördüncü sırada yer bulurken, performans testleri de sonuçlanmış oluyor.


AMD Radeon Vega VII'nin benchmark sonuçları sızdırıldıAMD Radeon Vega VII'nin benchmark sonuçları sızdırıldı
AMD Ryzen, Intel'i yerle bir etmeye devam ediyor!AMD Ryzen, Intel'i yerle bir etmeye devam ediyor!

PAYLAŞ