AMD Navi Ekran Kartı GDDR6 Bellek İle Gelebilir - Haberler - indir.com

AMD Navi Ekran Kartı GDDR6 Bellek İle Gelebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-29 15:32:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Yaşanan sızıntılar ile beraber AMD Navi ekran kartlarının bazı PCB görüntüleri sızdırıldı. Paylaşılan görsellere göre bu yeni ekran kartı bölümünün 25 cm’lik bir bölümü ortaya çıkıyor. Diğer yandan kart üzerinde olan AMD logosu dikkatleri çekerken daha önce herhangi bir sızıntıda yer almayan başka bir detay asıl dikkat çeken nokta oldu. Sızdırılan devre kartının orta bölümünde GPU’nun yer alacağı bir yuva bulunuyor. Bu noktada ise GPU yuvası tam 8 adet GDDR6 yuvası ile çevrelenmiş durumda. Pin düzen ve dörtgen yapısına göre bu yuvaya gelecek olan bellek modüllerinin yüksek bir ihtimalle GDDR6 olacağı açık bir şekilde gözüküyor. Buna göre yeni AMD Navi ekran kartlarının GDDR6 ile geleceği sızdırılmış oldu.

AMD Yeni Ekran Kartları Ortaya Çıktı

Facebook ve Instagramdan Beğen Butonu KaldırılabilirFacebook ve Instagramdan Beğen Butonu Kaldırılabilir

Bu devre görseline göre ayrıca ekran kartının iki adet 8 pinlik PCle güç girişi olduğu gözüküyor. Buna monitör/TV çıkışları da PCB üzerinde net bir şekilde gözüktüğü belli oluyor. Kartta ayrıca DisplayPort, DVI, HDMI ve USB-C çıkışları bulunuyor. Fan için bulunan yer ise karmaşık yapısı ile Radeon VII benzeri bir soğutma sistemi ile geleceği düşünülüyor.

AMD ve Nvidia arasındaki ekran kartı rekabeti tüm heyecanı ile devam ederken AMD’nin bu yeni kart model serisini Haziran ayında gerçekleştirilecek olan Computex 2019 etkinliğinde duyurması bekleniyor. Bakalım beklendiği gibi GDDR6 ile mi gelecek göreceğiz.  


AMD'den Yeni Gömülü Çözüm Ryzen Embedded R1000AMD'den Yeni Gömülü Çözüm Ryzen Embedded R1000
AMD Ekran Kartları World War Z’de Muadillerine Fark AttıAMD Ekran Kartları World War Z’de Muadillerine Fark Attı

PAYLAŞ