AMD Ryzen, Intel'i yerle bir etmeye devam ediyor! - Haberler - indir.com

AMD Ryzen, Intel'i yerle bir etmeye devam ediyor!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-10 09:16:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

AMD başarılı günlerine geri döndüğünü Intel'den çok daha başarılı olduğunu gösterdiği gün kanıtladı. Satıcı firmaya göre AMD Ryzen modelli işlemci ürünleri sayesinde, firmayı Intel'in önüne taşımaya devam ediyor. İzlediği politikanın doğru olduğunu elde ettiği başarılar ile kanıtlayan AMD, Intel gibi bir firmanın önüne geçerek gelişim süreçlerini herkese gösterdi. AMD'nin en büyük rakibi Intel geri planda kalmaya başladı. AMD şirketi elde ettiği yüksek satış rakamları sayesinde Intel'in başarılarını ikiye katlayarak adeta onun kat ve kat önünde ilerleme kat ettiğini gösteriyor. Ürün kaliteli sayesinde kullanıcılarını memnun etmeyi başaran ve bu doğrultuda da satış rakamlarını artıran şirket en büyük rakibini geride bırakmanın mutluluğunu yaşıyor. 

Alman satıcı Mindfactory'ye göre mart ayında AMD, tüm işlemci satışlarının yüzde 69'unu kendi bünyesinden yaptı. AMD'nin bu başarısı karşısında Intel'e ise sadece yüzde 31'lik bir pazar payı kaldı. Elde edilen bu oranlar sayesinde AMD, Intel'e ciddi bir fark attığını gösterdi. Pazar payı hesaplaması olarak karşımıza çıkan bu oranlar ilk etapta kulağa alışık gelse de altı ay kadar geriye gittiğimizde, AMD şirketinin piyasanın yüzde 65'lik bir oranını elinde tuttuğunu görüyoruz. Aylar içerisinde bir miktar daha artış gösteren bu oran Kasım ayı itibariyle yüzde 69'luk bir rakama ulaştı. Sadece altı ay içerisinde dahi olumlu bir çizgi doğrultusunda ilerlediğini gösteren AMD, bu başarısı ile pazarının çoğunu ele geçirmiş oldu. 

Intel’den Hindistan’da dikkat çeken atılım!Intel’den Hindistan’da dikkat çeken atılım!

AMD, Intel'i geride bırakmayı başarıyor

Mart ayının incelemeleri doğrultusunda elde edilen istatistiklere baktığımız taktirde AMD'nin bu satıcıda 13.000 birim satış yaparken Intel ise 6.000 satış yaptığı elde edilen veriler arasında yerini alıyor. AMD'nin son zamanlarda Intel ile arasında olan rekabette aradaki farkı ciddi oranda açtığını görüyoruz. Burada elbette ki tek bir satıcını sunduğu verilere bakarak tüm piyasayı yorumlamak çok da doğru olmayabilir, fakat yinede elde edilen bu bilgile doğrultusunda piyasa hakkında bilgi edinmek çok da zor olmayacak. İstatistik raporlarından elde edilen veriler, AMD'nin üç çeyrek üst üste Intel'in yongalarını geçtiğini söylüyor, en azından bu kısıtlı bakış açısına göre bu şekilde olduğu gözlemleniyor.

AMD şirketinin elde ettiği başarıların ardından aynı zamanda rekabetçi fiyatı ile de dikkatleri üzerine çeken Ryzen, işlemci ürünlerinin de önemi oldukça büyüktür. Intel'in en son işlemcilerinde, özellikle uygun fiyatlı işlemcilerde yaşadığı üretim sorunları, şüphesiz AMD'nin işine yaradı. Peki Mindfactory'ye göre en çok satan işlemci hangisiydi? Satıcı açısından en çok ilgi gören AMD işlemci, altı çekirdekli Ryzen 5 2600 oldu. Intel şirketinde ise en çok satan işlemcinin yüksek fiyatlı olmasına rağmen Core i9-9900K olması son derece şaşırtıcı bir durum olarak görülüyor. Yaşanan bu olaylar ise, Intel'in alt segmentli işlemcilerde üretim sorunu ile karşı karşıya geldiği iddialarını doğruluyor. Bunların yanı sıra aynı zamanda satışları değilde geliri karşılaştırmak gerekirse AMD'nin Alman satıcıya akan paranın yüzde 54'ünü kapsadığı görülüyor. Her geçen gün AMD açısından zengin bire durum ile karşı karşıya geliyoruz. Üstelik AMD rakiplerini de geride bırakmayı başarıyor.


Intel'e yeni bir kriz daha mı geliyor?Intel'e yeni bir kriz daha mı geliyor?
Intel'in 28 çekirdekli işlemcisi fiyatıyla yakıyor!Intel'in 28 çekirdekli işlemcisi fiyatıyla yakıyor!
AMD Radeon VII modelinden sadece 5000 adet üretildi!AMD Radeon VII modelinden sadece 5000 adet üretildi!

PAYLAŞ