7 Maddede VPN Kullanımın Önemi - Haberler - indir.com

7 Maddede VPN Kullanımın Önemi

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-02 09:03:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

İnternet teknolojileri hayatımızın artık birçok alanında var olan sınırsız bir kaynak. Hızlı gelişim gösteren ve her gün bir adım daha ileriye giden bu teknolojiye ayak uydurmaya çalışmak ise zamanla güvenlik açıklarını meydana getiriyor. Kötü yazılımların ilk hedefinde ise, kişisel veriler var. Bu nedenle internette dolaşırken tarayıcınızı güvende tutmanız oldukça önemli.

VPN Nedir?

VPN Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?VPN Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Sanal Özel AĞ teknolojisi olarak adlandırılan VPN, internette dolaşırken tarayıcınızı özel güvenlik ağları ve bağlantılı şifrelerle korumaya odaklı olan bir yazılımdır. VPN sunucuları üzerinden bir ağa bağlandığınızda, fiziksel olarak orada olmasanız bile, branş ofislerinin merkezleri sizin ağınıza bağlanarak, tarayıcınızla diğer ağlar arasında bir duvar oluşturur. VPN paneli üzerinden farklı sunuculara bağlanarak kendinize görünmez bir duvar örmüş olursunuz. VPN teknolojisi, bilgisayarlar üzerinden ya da mobil cihazlar üzerinden programlar aracılığıyla kullanılan bir teknolojidir. VPN kullanımı, tarayıcınızı meraklılardan ve müdahalelerden korur. 3. kişilere ya da bağlantılara karşı bir duvar ören VPN verilerinizin güvende olmasını sağlar. VPN kullanımın önemini sizin için 7 maddeyle özetledik;

En İyi ve Hızlı 5 VPN Uygulaması

1- VPN Sayesinde Sanal Kimliğinizi Koruyabilirsiniz

Internet protokolü yani IP edresiniz sizin internetti kimliğiniz anlamına gelmektedir. Kötü amaçlı yazılımların ve çerezlerin artması ise IP adresinizin tespit ediliğinde, internetteki kimliğinizin kullanılmasına ya da bu kimliğe erişim sağlanarak kısıtlı veri erişimlerine neden olabilmektedir. VPN sizin IP adresinizi yani internetteki kimliğinizi koruyarak, gerçek IP adresinizin 3. kişilerle olan paylaşımını engeller. Yani kısaca internette anonim olarak dolaşmanızı sağlar.

2- VPN Sanal Konumunuzu Gizler

IP adresleri üzerinden erişilebilecek olan verilerden bir tanesi de konumuzdur. Her ülkenin IP adresleri farklı bir kodla başlamakla beraber, bu kod üzerinden satın aldığınız internetle size ait bir IP adresi oluşturulur. IP adresinizin kötü amaçlı yazılımlar tarafından fark edilmesi cihazlarınızı saldırıya açık hale getirmektedir. VPN kullanırken ise görünen IP adresiniz sunucu üzerinden atanan adres olur. Bu sayede kendi internet kimliğinizin tespit edilmesinin de önüne geçersiniz.

3- VPN ile Verilerinizi Korursunuz

VPN kullanımı sizin için tarayıcılar arasında gizli bir tünel oluşturur. Bu sayede internette gezinirken, şifrelerinizin ve bağlantılarınızın güvende olmasını sağlarsınız. Örneğin internet alışverişlerinde kart ve şifre bilgilerinizi koruyabilmek için VPN kullanmanız büyük bir önem taşımaktadır. Bu sayede şifreleriniz ve kart bilgilerinizi meraklılarından korumuş ve kendinizi güvence altına almış olursunuz. Aynı durum birçok bilgilerinizin yer aldığı E-posta adresiniz için de geçerlidir.

4- VPN Sayesinde Bant Genişliği Sınırına Takılmazsınız

Bant genişliği veri aktarım sınırı anlamına gelmektedir. Eğer sınırsız bir internete sahipseniz, internete bağlandığınızda veri aktarımınızda sınırsız olur. Fakat kotalı bir internete sahipseniz, internete giriş yaptığınız anda yaptığınız her işlem veri aktarım kapasitenizden düşer. VPN kullanımı size sınırsız veri aktarım gücü sağlar.

5- VPN Sayesinde Erişim Engellerini Aşabilirsiniz

Bazı bölgelerde, internet üzerinde yer alan bazı sitelere erişim yoktur. Bunun nedeni IP adresleri sizin coğrafi konumuza göre belirlendiğinden kaynaklanmaktadır. VPN kullanarak coğrafi konumuzdan kaynaklanan erişim engellerinin önüne geçebilir, internette yer alan veri kaynaklarının hepsine erişim sağlayabilirsiniz. 

6- Seyehat Ederken Kendi Ülkenizden İnternete Erişebilirsiniz

Bazı ülkelerde sosyal medya uygulamaları kapatılmış ya da erişim kısıtlandırılması getirilmiştir. VPN kullanmadan, günlük alışkanlıklarınızda kullandığınız sosyal medya uygulamalarına erişim seçeneğinizin olmadığı ülkelerde, kendi ülkenizin sunucusuna bağlanabilirsiniz.

7- VPN Sayesinde İstediğiniz İçeriğe Ulaşabilirsiniz

Netflix, Youtube, Spotify, Hulu gibi platformların algoritması sizin konumuza göre hizmet vermektedir. Yani uygulamalar size önerileri içeriklerini, ön  gördükleri alışkanlık ve beğeni sistemine göre karşınıza çıkarmaktadır. Ancak VPN kullanarak, uygulamaların size keşfetmemiş olduğunuz içerikleri sunmasını sağlayabilir ve daha çok içeriğe ulaşabilirsiniz.


İlgili uygulamalar
VPN Nedir? Ne İşe Yarıyor?VPN Nedir? Ne İşe Yarıyor?
1.1.1.1 uygulaması ücretsiz VPN servisi de sunuyor1.1.1.1 uygulaması ücretsiz VPN servisi de sunuyor

VPN Nedir? - Kişisel Verilerinizi Nasıl Korursunuz?


PAYLAŞ