Zuckerberg ve Meta’nın Metaverse teknolojisi için çizdiği kullanıcıları için heyecan verici hedef haritasını açıklandı.

Metaverse dünyasının oyun kurucusu The Sandbox Türkiye pazarında

Mark Zuckerberg metaverse’in kuşurusucu olmakla birlikte şüphesiz en büyük destekçilerinden biri. Geçen yıl Facebook’taki karışıklığı düzelttikten sonra şirket tamamen Metaverse’e odaklandı. Şu anda Instagram’da avatarlar gibi küçük özelliklerin ortaya çıktığını görsek de Zuckerberg ve şirketin geleneceğini Metaverse’e bağlı görünüyor. O kadar ki Metaverse teknolojisinin ne zaman 1 milyar kullanıcı hedefine ulaşacağı hedef tarih bile belirlendi.

Multimilyonerlerden sosyal medya kullanıcılarına kadar teknolojiyle ilgilenen herkes Metaverse’deki gelişmeleri merak ediyor. Bu konudaki ilk kaynak genellikle Meta’dır. Bu teknoloji hakkında analistlerden daha önce karamsar açıklamalar duymaya alışmış olsanız bile Zuckerberg’i dinlemek isteyebilirsiniz.

Meta: Metaverse kullanıcılarının sayısı 2030 yılına kadar 1 milyara ulaşacak

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, CNB ile yaptığı röportajda gündem başlığı Metaverse ve hedeflere yönelikti. Dijital içerik satın alımlarının şirketin birincil gelir kaynağı olduğuna dikkat çeken Zuckerberg, bunun Meta’nın gerçeklik laboratuvarlarının büyümesi için büyük bir varlık olduğunu vurguluyor. Halihazırda milyarlarca dolar harcayan AR ve VR laboratuvarı, satın almalarla daha da güçlenecek.

Meta daha önce Metaverse’e bağlanmak için özel bir donanım gerekmediğini söylemişti. Bu konuyu tekrar ele alan Zuckerberg; Akıllı telefonların, tabletlerin ve modern bilgisayarların Metaverse’e erişmek için yeterli olduğunu yineledi. Bu nedenle şirket, 2030 yılına kadar bir milyar Metaverse kullanıcısı göreceğimizi söylüyor.

Meta şu anda içerik oluşturuculardan bir ücret veya komisyon almıyor. Amaç, içerik oluşturucuları siber alanı desteklemeye teşvik etmektir. Gerçeklik laboratuvarlarına milyarlarca dolarlık yatırımlar yapıan şirket bunun faturası şimdilik içerik oluşturuculara kesmiyor. Ancak ilerleyen yıllarda bu konuda yeni düzenlemeler yapılacağını şüphe yok.

Peki siz Zuckerberg’in Metaverse hedefi hakkında neler düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir