ABD yaptırımları nedeniyle zor bir dönemden geçen ZTE, buna karşın iddialı modelleriyle sektörde var olmaya devam ediyor. Şirket, 18 GB RAM destekli yeni modeliyle sektörde tüm dikkatleri çekmeyi başardı.

ZTE tarafından geçtiğimiz dönemlerde tanıtımı yapılan Axon 30 ve Ultra modelleri, şirketin üstün donanımlara sahip telefonlarıyla sektörde büyük ilgi görmesini sağladı. Tüm ambargo ve engellemelere rağmen kullanıcıları yeni telefonlarıyla etkilemeyi başaran ZTE’nin bir sonraki modeli için yapılan sızıntılar ise şimdiden heyecan yarattı. Zira bir sonraki modeliyle sektörde bir ilki gerçekleştirecek olan ZTE, 18 GB RAM’e sahip modeliyle performansları alt üst edecek. ZTE Axon 30 Ultra Space Edition olarak adlandırılacak modelde yüksek kapasiteli RAM’e ek olarak 1 TB depolama alanı bulunacak. Bugüne kadar sızdırılan bunca rapora rağmen şirketin paylaştığı afişlerde ZTE Axon 30 Ultra Space Edition’da yer alacak donanımlar net olarak yer aldı.

ZTE Axon 30 Ultra Space Edition özellikleri neler?

ZTE Axon 30 Ultra Space Edition modeli için paylaşılan postere göre yeni cihaz, 25 Kasım tarihi itibariyle piyasada olacak. Özel lansman ile duyurusu yapılacak özel sürümde, dünyaca bir ilk gerçekleştirilecek.  Serinin normal sürümünde 16 GB RAM ve 1 TB dahili depolama alanının kullanılıyordu. Bu nedenle yeni sürümde ek 2 GB RAM ile desteklenmesiyle birlikte ZTE Axon 30 Ultra Space Edition toplamda 18 GB RAM kullanılmış olacak. ZTE tarafından özel olarak üretilecek yeni modelde, sınırlı bir üretim yapılacak. Bu nedenle fiyatlandırma çok özel olacağı gibi isteyen herkes de ZTE Axon 30 Ultra Space Edition alamayacak. Cihazda RAM ve depolama alanı dışında diğer teknik donanımların neler olduğu bilinmiyor.

ZTE Axon 30 Ultra modelinde ekran özellikleri oldukça etkileyiciydi. 6.67 inç Full HD+ çözünürlüklü 144 Hz tazeleme hızı, AMOLED panel 20:9 en boy oranı ve Corning Gorilla Glass 5 koruması bulunuyordu.  Qualcomm Snapdragon 888 5G işlemcisi ile ultra bir performans sunan modellerde RAM için 8/12/16 GB depolama alanı için ise 128/256 GB/1 TB gibi farklı seçenekler sunuluyordu. ZTE Axon 30 Ultra Space Edition modelinde bu özelliklerin çok daha üzerindeki donanımların tercih edilmesi bekleniyor.

Cihazda kamera özelliklerinde 16 MP ön kamera, 64 Megapiksel f/1.6 ana kamera, 64 Megapiksel f/1.6 ultra geniş açı kamera, 64 Megapiksel f/1.6 portre lens ve 8 Megapiksel f/3.4 periskop lens olarak arka kamera bulunuyor.

Yeni model, ZTE’nin sektördeki tüm rakiplerine karşı da önemli bir gövde gösterisinde bulunulmasını sağlayacak.

ZTE

ZTE
Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir