ZTE 8040N model numarasına sahip yeni bir ZTE orta seviye telefon, Çin’de TENAA tarafından onaylandı. Yeni modelin ismine yönelik pek çok farklı spekülasyon sertifika süreci sonrasında gündeme gelmeye başladı. ZTE tarafından telefonun Yaunhang serisi bir model olarak geliştirileceği öne sürüldü. Ancak şirket tarafından resmi bir açıklama yapılmadığından dolayı telefonun küresel pazarda yer alıp almayacağı, hangi pazarlarda satışa sunulacağı ve nasıl bir adlandırmanın yapılacağı bilinmiyor.

ZTE 8040N teknik özellikleri

TENAA sonuçlarına göre telefon 215 gram ağırlığında. 165,8 x 77,5 x 9,4 mm ölçüleriyle kompakt bir model olduğunu gösteren yeni ZTE 8040N, 1080 x 2400 piksel Full HD Plus çözünürlük destekleyen bir ekranı kullanıyor. 6,67 inç büyüklüğünde olan ekran ise LCD panel sahip.

5G desteği olması ile şirketin 5G alanında daha da güçlenmesini sağlayacak olan yeni modelin güvenlik alanında ise pek çok yeniliği bulunuyor. Parmak izi tarayıcısının entegre edilmesi ile kullanıcıların güvenli bir şekilde telefonu kullanmasını sağlayan ZTE, parmak izi tarayıcısını güç düğmesine monte etmiş durumda.

Telefonun ön tarafında 8 megapiksel çözünürlük desteğine sahip bir ön kamera bulunuyor. Arkada ise 48 megapiksellik ana kamera ve 2 megapiksellik yardımcı kamera kullanıyor. Telefon arka kamerasındaki farklılık ile dikkat çekebilir. Telefonun batarya bölümünde 6000 mAh kapasiteli devasa pile yer verilecek. Cihazın 22.5 watt hızlı şarj desteğine sahip olması ise kullanıcılarda hayal kırıklığı yaratabilir.

8 çekirdekli ve 2.4 Ghz hızında işlemcinin kullanılacağı ZTE 8040N’de 128 GB ve 256 GB depolama alanları arasında seçim yapılabilecek. Hangi versiyon seçilirse seçilsin RAM’de tek bir seçenek yer alıyor. Telefonun 8 GB RAM ile tek versiyon olarak satışı planlanıyor. Tek versiyon olarak düşünülse de pek çok modelde yer almayan 8GB RAM, telefonun iyi bir performans sunabileceğinin ilk işaretlerinden bir tanesi. Ancak işlemcide hangi marka ve modelin yer alacağı bilinmiyor. Bu nedenle önümüzdeki günlerde yapılacak yeni tanıtımlar ya da sızıntılar ile birlikte telefonda yer alacak özellikler için daha iyi bir analiz yapılabilecek.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir