Tüm dünya genelini etkisi altına alan ve binlerce kayıba sebep olan Covid-19 salgınından ötürü kullanıcılar evlerine hapsolmuş durumda. İnsanlığın başlıca ticaret, eğitim, ulaşım ve sosyal gibi birçok alanda zor durumda kalmasına ve olumsuz yönde etkilenmesine sebep oldu. Kullanıcılar ise ticaret ve eğitim gibi ihtiyaçlarını internet üzerinden gidermeye çalışıyor. Eğitim tarafında son haftalarda uzaktan eğitim modeline geçiş yapılırken, bu noktada öğrenciler ve öğretmenler toplantı uygulamalarına yoğun bir ilgi göstermeye başladılar. Bu içeriğimizde ise son dönemin en fazla tercih edilen yazılımlarından birisi olan Zoom uygulamasının mikrofon sesini nasıl tamamane kapatabileceğinize bakacağız.

Zoom uygulamasında mikrofon sesini tamamen kapatma

1 1 1

Uzaktan eğitim noktasında kullanabileceğiniz en iyi uygulamalardan birisi olan Zoom özellikle öğretmen, öğrenci ve birçok kurum tarafından kullanılmaya başlandı. Bu uygulamayı kullanarak toplantı odaları oluşturabilir, odalara katılımcı ekleyebilir veya katılımcı olduğunuz odada sesli ve görüntülü olarak katılabilirsiniz. Uygulamada toplantı odasına katılmadan sesinizi kapatmak istiyorsanız ise uygulamadaki “Katıl” seçeneğine dokunun ve ardından “Sese Bağlanma” seçeneğinin yanındaki butona tıklayarak bu özelliği aktif hale getirin. Bu sayede toplantıya katılmadan önce sesiniz kapalı şekilde olacaktır.

Ancak girmiş olduğunuz tüm toplantılarda sesinizin otomatik olarak kapatılmasını istiyorsanız ise Zoom uygulamasının ana ekranı bölümünden Ayarlar’a tıklayın. Daha sonra Toplantı seçeneğine tıklayarak burada yer alan ayarlardan “Mikrofonumu Her Zaman Sessize Al” butonuna tıklayın ve her zaman sessiz olacaktır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir