Yaşanan pandem dönemi ile beraber kullanıcılar her işini evlerden gerçekleştirmeye başladılar. Sadece uzaktan çalışma sistemi değil eğitim de uzaktan gerçekleştirilmeye başlandı. Bu durumun patlaması ile beraber konferans uygulaması Zoom, iyi bir çıkış yakaladı ve en çok kullanılan konfenras ve iletişim uygulamalarından birisi oldu. Bizde sizlere bu içeriğimizde Zoom’da koyu mod nasıl açılır bunlardan bahsedeceğiz. Zoom uyguaması video konferans araçları arasında dünyanın en popüler uygulamalarından birisi olurken, evden çalışma ve eğitimlerde başlıca tercih ediliyor. Gelin şimdi Zoom uygulamasında koyu mod nasıl açılır bakalım.

Zoom’da koyu mod nasıl açılır?

2 1609009887

Zoom uygulaması indirdiğiniz zaman varsayılan olarak beyaz bir arayüz ile karşınıza gelmektedir. Ancak özellikle gece kullanımları gerçekleştiriyorsanız, parlak ekran gözlerinizi yorabiliyor. Ekranlardan gelen beyaz ve mavi ışık yorgunluk yapabiliyor ve uyku kalitenizi etkileyebiliyor. Bu noktada ise uygulamayı karanlık modda kullanmak gözlerinizi de rahatlatabiliyor. Ayrıca mobil cihazlarda karanlık modda kullanmak OLED ekranlı akıllı telefonlarda pil ömrünün daha uzun gitmesini de sağlamaktadır. Zoom’da ise çok kolay bir şekilde her platformda karanlık modu açabilirsiniz.

iPhone ve Android karanlık modu açmak

iPhone ve Android tarafında Zoom uygulaması için henüz bir karanlık mod desteği bulunmuyor. Ancak iPhone sistemini karanlık kullanıyorsanız yakın zamanda Zoom için karanlık mod desteğinin de gelmesi bekleniyor. Yapılacak olan bir güncelleme ile beraber Andoid ve iOS için karanlık mod desteğinin gelmesi bekleniyor. Ayrıca video seçeneklerinden yapacağınız bazı ayarlar ile pilinizin daha uzun gitmesini sağlayabilirsiniz. Ayarlar simgesine girdikten sonra Toplantı’yı seçin ve daha sonra “Video’mu her zaman kapat” özelliğine girin ve toplantılarda sadece sesli olarak katılmanız sağlanacaktır.

Windows için karanlık mod özelliği

Zoom masaüstü tarafında bir karanlık mod desteği sunmuyor. Ancak Chrome tarayıcınızda karanlık modu aktif ederek web tarayıcısında Zoom’u karanlık modda kullanabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir