Zoom Apps Fund için ikinci yatırım süreci de tamamlandı. İkinci yatırım turunda 13 şirkete maddi destek sağlanırken bugüne kadarki süreç içerisinde yatırım yapılan şirket sayısı 25’i geçti.

Zoom Video Communications tarafından Zoom Apps’ın geliştirilmesi ve büyütülebilmesi adına özel olarak geliştirilen ve geçtiğimiz dönemlerde duyurulan girişim Fonu Zoom Apps Fund, kısa süre içerisinde pek çok şirketin önemli yatırımcılarından birisi haline geldi. Yatırım yapılan şirketler ve projeler için ortak nokta Zoom Apps olurken yeni yatırımlar birlikte uygulama için farklı ve yenilikçi çözüm geliştirecek şirket sayısı da 25’i aştı.

2. yatırım turunun da başarıl bir şekilde tamamlanmasının ardından konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Zoom Ventures Başkanı Colin Born, “Zoom geliştirici ekosistemi, Zoom kullanıcılarının birbirleriyle bağlantı kurma, iş birliği yapma ve birlikte daha fazlasını başarmalarını dönüştürme konusunda kritik bir rol üstleniyor. Dünya çapında tüm Zoom kullanıcılarının değişen ihtiyaçlarını karşılayan yüksek kalitede çözümler geliştirmeye devam edebilmeleri için iş ortaklarımıza fon sağlamaktan dolayı son derece gururluyuz” dedi.

2. yatirim turunda desteklenen şirketler dikkat çekiyor!

Zoom Apps Fund’a eklenen yeni portföy şirketleri şöyle oluştu;

  1. Allo
  2. Filo.co
  3. Grain
  4. Mio
  5. Dive
  6. Funomena 
  7. Hermis
  8. Moxie
  9. Wellness Coach
  10. Avoma
  11. Second Nature
  12. BuildBetter
  13. Clovers

Ağustos 2021’de yapılan ilk yatırım turunda ise Bright, BrightHire, Canvas, Docket, Fathom, Hive, Pledge, Polly, Quicksave Interactive, Spinach, Warmly ve WorkPatterns yer almıştı.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir