Pandemi sürecinde adeta yıldızı parlayan Zoom için alt yazı özelliği geçtiğimiz yıl içerisinde sadece ücretli hesaplar için aktif hale getirilmişti. Kullanıcı deneyimini üst seviyeye çıkaran bu özellik artık ücretsiz hale geldi. 

Zoom, alt yazı özelliği tüm kullanıcılar için kullanıma sunuldu. Alt yazı özelliğine uzun bir zamandır sadece ücretli hesaplara erişim sağlayabiliyor. Şirket alınan bu karar ile beraber söz konusu özelliği kullanmak adına ücretli hesap olmasına gerek yoktur. Alt yazı özelliğine dair merak edilenler haberimizde yer alıyor. 

Zoom alt yazı özelliği ile gelişiyor

13 14

Özellikle COVID-19’un tüm dünyayı etkisi altına almasıyla beraber kullanım oranı çok daha fazla olan Zoom adlı video konferans uygulaması, tüm kullanıcıları yakından ilgilendiren bir karar aldı. Şirket tarafından alınan bu karar sonucunda ücretli hesaplara yönelik sunulan bu özellik artık ücretsiz hale geldi. Dünya çapında milyonlarca kişi tarafından kullanılan popüler video konferans uygulaması, geçtiğimiz yıl içerisinde alt yazı özeliği kullanıcıların beğenisine sunmuştu. Toplantı sırasında konuşmaları otomatik bir şekilde alt yazıya döken özelliğe sadece ücretli hesaplar erişim sağlayabiliyordu. Şirket tarafından alınan bu karar ile beraber söz konusu özelliği kullanmak için ücretli bir hesaba sahip olmaya gerek olmayacak. 

Konuyla ilgili olarak şirket tarafından yapılan açıklamada, “Herkesin Zoom üzerinden başarılı bir şekilde iletişim kurabilmesi bizim için önemlidir. Herkesin erişebileceği bir platform oluşturmaya odaklandık ve otomatik alt yazı oluşturma gibi özellikler bu misyonun önemli bir parçası” şeklinde söz edildi. Tüm kullanıcılar için ücretsiz hale gelen bu özelliği aktif hale getirmek için ilk olarak bir toplantı sırasında ekranın alt kısmında bulunan menü çubuğu üzerinden alt yazı butonuna tıklamanız yeterli olacak. Bu işlemin ardından bir pencere açılacaktır. Açılan pencere üzerinden söz konusu bu özelliği aktif hale getirebilirsiniz. Alt yazı özelliği şu an için sadece İngilizce diline sahiptir. Şirket tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamaya göre söz konusu özellik yakın zaman içerisinde daha fazla dil desteğine sahip olacak. Dil desteğinin hangi tarihte daha fazla olacağı ise bilinmiyor. 

14 11

Zoom, çeviri özeliği ne zaman sunuluyor?

Video konferans özelliğine sahip olan Zoom, geçtiğimiz aylar içerisinde Zoomtopia adlı etkinlik sırasında çeviri özelliği ile ilgili bir duyuru yaptı. Özelliğin hangi dil desteğine sahip olacağı şu an için paylaşılmadı ancak Çince, Japonca, İngilizce, Korece ve Portekizce dillerinin yer alacağı biliniyor. Zoom, çeviri özelliği için herhangi bir ücret alıp almayacağı da bilinmiyor. Gerçek zamanlı olarak çeviri özelliği için 12 dil desteği daha gelecek. Bununla beraber platformun dil desteği 30’a çıkacak. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir