Yüzlerce Google çalışanı, şirketin Kovid aşısı yönetmeliğine karşı çıkan bir manifestoyu imzaladı ve dağıttı; bu, işçilerin ofislere şahsen geri döndürülmesi için önemli son tarihlere yaklaşırken liderlik için en son zorluğu ortaya koyuyor.

Biden yönetimi, 100 veya daha fazla işçisi olan ABD şirketlerine, çalışanlarının 4 Ocak’a kadar tam olarak aşılanmalarını veya düzenli olarak Covid-19 testlerini yaptırmalarını emretti. Buna karşılık Google, 150.000’den fazla çalışanından aşı durumlarını kendi iç sistemlerine yüklemelerini istedi. CNBC tarafından incelenen dahili belgelere göre, ofise gelmeyi planlayıp planlamadıkları 3 Aralık’a kadar. Şirket ayrıca, doğrudan veya dolaylı olarak devlet sözleşmeleriyle çalışan tüm çalışanların – evden çalışıyor olsalar bile aşılanması gerektiğini söyledi.

Google güvenlikten sorumlu başkan yardımcısı Chris Rackow, Ekim ayının sonlarına doğru gönderilen bir e-postada, “Aşılar, herkes için ofise güvenli bir dönüş sağlama ve topluluklarımızda Covid-19’un yayılmasını en aza indirme yeteneğimizin anahtarıdır” dedi.

Yüz yüze gerçekleşecek olan CES 2022 için COVİS-19 aşı zorunluluğu

Rackow, şirketin zaten gereksinimleri uyguladığını ve bu nedenle Biden’ın yürütme emrindeki değişikliklerin “asgari” olduğunu söyledi. E-postası, çalışanların dini inançlar veya tıbbi koşullar gibi nedenlerle muafiyet talep etmeleri için 12 Kasım’a kadar bir son tarih verdi ve istisnaların duruma göre verileceğini söyledi.En az 600 Google çalışanı tarafından imzalanan Google içindeki manifesto, şirket liderlerinden aşı talimatını geri çekmelerini ve liderliğin kararının kurumsal Amerika’da çok büyük bir etkiye sahip olacağını savunarak “tüm Google çalışanlarını kapsayan” yeni bir aşı oluşturmalarını istiyor. Ayrıca çalışanları “prensip olarak göreve karşı çıkmaya” çağırıyor ve çalışanlara, Covid aşısını yaptırmamayı tercih etmişlerse politikanın kararlarını değiştirmesine izin vermemelerini söylüyor.

Google’ın genel işgücünün yalnızca küçük bir kısmı belgeyi imzalamış olsa da, işe dönüş tarihi yaklaştıkça ivme artabilir. Şirket çalışanlarının çoğunun 10 Ocak’tan itibaren haftada üç gün fiziksel ofislere dönmesi bekleniyor. Manifesto aynı zamanda Google çalışanlarının ne kadar olağandışı açık sözlü olduklarının en son örneği. Daha önce hükümet sözleşmelerinden kafeterya yemek değişikliklerine kadar her şeyi tartışmışlar ve bazen şirketi rotasını değiştirmeye teşvik etmişlerdir.

Örneğin, 2018’de şirket, bazı çalışanların ölümcül amaçlar için kullanılabileceğinden şikayet etmesi üzerine yapay zeka üzerinde çalışmak için bir Pentagon sözleşmesini yenilemedi. Google sözcüsü, şirketin politikasının arkasında durduğunu söyledi: “Tüm çalışanlarımıza ve bu belgenin yazarına belirttiğimiz gibi, aşı gereksinimlerimiz, iş gücümüzü güvende tutmanın ve hizmetlerimizi çalışır durumda tutmanın en önemli yollarından biridir. Aşı politikamızın arkasındayız” dedi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir