Yüz yüze gerçekleşecek olan CES 2022 için COVİS-19 aşı zorunluluğu - Haberler - indir.com

Yüz yüze gerçekleşecek olan CES 2022 için COVİS-19 aşı zorunluluğu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-19 16:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük ve en önemli teknoloji fuarı olan CES, 2022 yılında tekrar eskisi gibi yüz yüze gerçekleştireceği etkinliğe COVID-19 aşısı olmayanları almamaya karar verdi. Hangi istisnalar bu karara dahil olacak ve hangi aşıların da geçerli olacağı ise şu an için bilinmiyor. Etkinliğe binin üzerinde şirketin katılım göstermesi bekleniyor. 

COVID-19 aşıları için yapılan deneylerde olumlu sonuç vermesinin ardından salgının gidişatını da olumlu etkilemesi, son birkaç ay içerisinde kuruluşa aşıyla ilgili olarak benzer bir karar aldırttı. "Konserlere ve spor müsabakalarına sadece aşılılar alınsın" önerisinden bazı iş yerlerine aşı olmayanları girememesi gibi daha pek çok olan bugüne kadar gündemde yerini aldı. Olumlu veya olumsuz bir şekilde eleştiri alan, sürü bağışıklığını desteklemek için alınan bu kararın bir yenisi de dünyanın en büyük teknoloji fuarından geldi. 

2022 yılında eskiden olduğu gibi tekrar yüz yüze düzenlenmesi planlanan Tüketici Elektroniği Fuarı (Consumer Electronics Show, CES), aşı karşıtı olan kesimi sinirlendirecek bir karar aldı. Verilen karara göre COVID-19 aşısı olmayanlar etkinliğe katılım gösteremeyecekler. Aşıların yalnızca bağışıklık sistemi için değil virüsü taşımamak için de yapıldığını düşünmek gerekirse bu karar sayesinde etkinliği vakalarda artışa sebep olmamasının önüne geçiliyor.

Antikor testi pozitif çıkanların katılma durumları olabilir

Tüketici Elektroniği Birliği (CTA), her yıl içerisinde düzenlenen ancak son 2 senedir pandemi sebebiyle çevrimiçi ortamda gerçekleşen CES'in gelecek yıl tekrar yüz yüze gerçekleşeceğine dair açılamalar yapıldı. CTA yakın zamanda içerisinde bu haberi yeniledi, fakat plana ufak bir sürpriz de dahil oldu. Etkinliğe COVID-19 aşısı yaptırmayanların giremeyeceğine dair karar verildi. Aşıların virüsün yayılmasını önlemek konusunda en etkili yöntem olması sebebiyle bu kararı aldığını dile getiren CTA, virüsü daha önce taşıyıp antikor üretmiş kişilerin test yapılarak etkinliğe dahil olması konusu üzerinde tartışmalar devam ediyor. 

Aynı zamanda dini sebeplerle ya da sağlık problemleri sebebiyle aşı olmayanlara bir ayrıcalık sağlanıp sağlanamayacağı şu an için bilinmiyor. Hangi aşıların geçerli olacağı gibi pek çok ayrıntının etkinliğe yakın zaman içerisinde yetkililer tarafından paylaşılması bekleniyor. CES 2022, eğer pandemiden dolayı herhangi bir aksilik çıkmazsa 5-8 Ocak 2022 tarihlerinde, Las Vegas’ta gerçekleştirilecek. Üzerinden 2 yıl geçmesinin ardından ilk kez yüz yüze gerçekleştirilecek etkinliğe binden fazla şirketin katılım göstermesi bekleniyor. CES etkinliği her yıl teknoloji severleri bir araya getiren dünyaca ünlü bir etkinliktir. 2 yıldır covid salgını sebebiyle iptal ediliyordu ancak şimdi aşı olanlar ile beraber gerçekleşmesi bekleniyor. 





PAYLAŞ